Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Cristina Stahl și-a anunțat retragerea din activitate
Cristian Tudor  - Miercuri, 21 Octombrie 2009

Invitată luni seara la emisiunea „Săptămîna sportivă” de la Nord-Vest TV, floretista Cristina Stahl a declarat că s-a gândit serios la retragerea din activitatea competițională.

 

„Încă nu i-am comunicat decizia mea antrenorului de la lotul național, Tudor Petruș, dar o voi face cât de curând. Fiecare dintre noi simțim când vine momentul să lași locul altora mai tineri și mai motivați. Campionatul Mondial  din Antalya a fost ultima competiție majoră din cariera mea” - a mărturisit Cristina Stahl, care a mai spus că nu mai simte aceeași motivație și nu crede că s-ar mai putea menține în Top 10 mondial.

„Am vrut să renunț imediat după concursul individual de la Mondiale, dar am mai tras pentru colegele mele și la echipe. Chiar dacă am terminat pe patru cu echipa, nu cred că e de ajuns ca să mă conving pe mine că merită să merg mai departe” - a mai declarat Cristina, care recunoaște că scrima i-a adus cele mai frumoase momente din viață.

„Pot spune și eu la fel ca și mama mea: dacă ar fi să mă nasc încă odată tot această carieră aș alege-o. Tot la scrimă m-aș duce” - a mărturist floretista legitimată la Steaua București.

 

Legat de viitorul ei, Cristina Stahl nu știe încă dacă va alege calea antrenoratului sau se va reorienta spre alt domeniu. „Deocamdată mă întorc definitiv acasă la Satu Mare, apoi mai vedem” - a încheiat Cristina Stahl.

           

Cristina Stahl  a inceput sa practice scrima la  CS Satu Mare sub indrumarea atentă a mamei sale, Ecaterina Stahl, fosta campioana mondială si de cinci ori participantă la Jocurile Olimpice. In 1996 se transferă la Steaua și își trece in palmares o medalie de aur la Europenele din 2004 de la Copenhaga.

Devine de două ori vicecampioana a lumii impreuna cu echipa României, la New York în 2004 si Leipzig în 2005. A mai obţinut o medalie de bronz la Mondialele din 2003 de la Havana si o medalie de bronz si la Europenele din 2001 de la Koblenz, iar în această lună a terminat pe locul IV la Mondialele din Turcia.

           

In intrecerea interna a luat zeci de medalii, atât la Nationale, cât si in Cupa Romaniei, iar anul trecut a fost singurul sportiv sătmărean ce a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Tags: cristina stahl  retragere  competitie  
2662 vizite
Distribuie pe