Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campionat de fotbal interșcolar la Turulung
Caritas Satu Mare  - Miercuri, 12 Aprilie 2023

Săptămână de săptămână, jucătorii a două echipe locale se antrenează pe terenul de fotbal al Școlii Gimnaziale Turulung.

Echipele au fost formate din elevi ai școlii, în cadrul programului „Integrare socială prin sport”, cu scopul de a promova sportul în rândul copiilor și de a facilita cooperarea dintre elevii de diverse etnii.

Luna aceasta, jucătorii au avut ocazia să-și pună la încercare priceperea în cadrul unui campionat de fotbal organizat în sala de sport a Școlii Gimnaziale Turulung. Pe lângă echipele locale: „Vulturii verzi” și „Drăcușorii roșii”, au participat la eveniment: „Ugocea” – echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale Porumbești și „Livada” – echipa Școlii Gimnaziale „Petőfi Sándor” Livada.

Câștigătorii au fost desemnați pe baza numărului de goluri înscrise în cadrul celor șase meciuri jucate. Astfel, premiul I a fost câștigat de echipa Școlii Gimnaziale „Petőfi Sándor” Livada, premiul II i-a revenit echipei de fotbal a Școlii Gimnaziale Porumbești, premiul III a fost acordat „Drăcușorilor roșii”, iar premiul special i-a fost oferit echipei „Vulturii verzi”.

Deși membrii celor patru echipe s-au întâlnit în cadrul unui campionat, evenimentul a fost un prilej excelent pentru a învăța unii de la ceilalți, dar și pentru a lega prietenii, pentru a consolida relațiile interșcolare, interlocale, interetnice.

Programul „Integrare socială prin sport” se desfășoarăîn cadrul proiectului „Conexiune Interetnică” implementat de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Comunei Turulung și Școala Gimnazială Turulung. Proiectul derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021 are ca scop determinarea tinerilor romi și a actorilor locali din Turulung să-și crească capacitatea de intervenție în propria comunitate.


9529 vizite
Distribuie pe