Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prima victorie în Liga Europei Centrale!
Cristian Tudor  - Miercuri, 18 Noiembrie 2009

Fetele de la CSM au obținut miercuri seara primul succes în Liga Europei Centrale și sunt cu un pas în Final Four.

Fetele antrenate de Dan Fleșeriu au făcut o primă repriză perfectă și până la final au câștigat cu 94-69 duelul cu Valosun Brno din Cehia.

           

Cu Allison Hardy la cel mai bun meci de când a venit la Satu Mare, cu Povilonyte excelentă în ambele faze și cu Claudia Pop mereu pe fază, CSM-ul s-a distanțat rapid pe tabelă, 27-13 după primul sfert, 42-18 în minutul 15 și 52-28 la pauză.

           

În partea a doua echipa din Brno schimbă tactica și, cu o apărare mult mai agresivă, pun mai multe probleme în joc. Pavel duce scorul la 61-30 în minutul 22 doar că apoi Mullerova începe să înscrie din toate pozițiile și Valosum se apropie la 20 de puncte.

           

Oboseala își spune cuvântul în ultimul sfert, apar erori de ambele părți și până la urmă se termină 94-69. Publicul a încercat să le îndemne pe fete spre 100 de puncte, dar, din păcate, Pavel și Ivan au ratat ultimele atacuri și putem spune că formația din Cehia a scăpat ...ieftin din această deplasare.

 

„Ne-am relaxat prea devreme și era să ne coste. Am câștigat și repriza secundă cu un punct, dar acolo ne-au pus probleme cu apărarea lor agresivă. E bine că am câștigat acest meci și că am lăsat emoțiile deoparte. Dacă batem și pe Kosice acasă, pe 2 decembrie, atunci suntem 100% calificați în Final-Four” - a spus la final antrenorul CSM-ului, Dan Fleșeriu, care a recunoscut că acum nu mai e loc de experimente și că junioarele din lot vor prinde mai puține minute în meciurile care urmează.

           

De partea cealaltă, Richard Klein, tehnicianul celor de la Brno a ținut să felicite CSM-ul și a remarcat-o pe Allison Hardy . „Americanca voastră a făcut diferența. E o bună jucătoare. Nouă ne-au lipsit câteva piese din lotul cu care am jucat sezonul trecut finala Ligii Europei Centrale, iar acum mizăm mai mult pe jucătoarele tinere din lot. Am jucat la Kosice și Satu Mare la o distanță de 24 de ore pentru că așa ne-a cerut conducerea. Acum campionatul e prioritar, iar Cupa a căzut pe planul doi după această înfrângere” - a declarat Richard Klein, care a vorbit într-o maghiaro-enleză la conferința de presă. „Puteți bate Kosice la Satu Mare. Dacă veți juca la fel ca și azi, vă calificați fără probleme în Final Four” - a mai adăugat Klein.

Tags: baschet  victorie  brno  
1749 vizite
Distribuie pe