Locale Altele
Duminica, 16 Mai 2021
Dum, 16 Mai 2021
Terenuri de sport într-un cort uriaş
Florin Răchitan  - Miercuri, 23 Decembrie 2009

Elevii de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, dar nu numai ei, au la dispoziţie, de miercuri, cea mai spaţioasă şi mai modernă sală de sport din Satu Mare. Aceasta este, de fapt, un…cort uriaş, instalat în curtea liceului.


 

În lipsa unei săli de sport în care elevii să poată să facă mişcare la orele de educaţie fizică, profesorului Adrian Taşcu i-a venit o idee originală şi salvatoare. El a văzut la televizor că în alte ţări din Europa se organizează chiar turnee profesioniste la diverse ramuri sportive în nişte corturi uriaşe, amplasate pe spaţii publice, şi care pot fi oricând mutate. Acestea oferă condiţii ideale pentru activităţile sportive, iar amplasarea lor este o investiţie relativ mică.
 

 

Profesorul a căutat la Satu Mare un investitor dispus să realizeze un asemenea obiectiv, pentru a oferi elevilor de la Liceul German, dar şi altor sătmăreni, posibilitatea de a practica diverse sporturi în condiţii civilizate. L-a găsit pe investitor în persoana lui Cristian Vereş, care a pus la bătaie suma de 120.000 de euro pentru achiziţionarea şi asamblarea cortului în curtea Liceului German de pe Bulevardul Cloşca.
 

 

Inaugurarea oficială a acestei originale săli de sport a avut loc miercuri, în prezenţa subprefectului Dan Alin şi a viceprimarului Kereskenyi Gabor. Cortul adăposteşte un teren de fotbal cu iarbă artificială, un teren de tenis, tot cu gazon artificial, precum şi un alt teren de tenis, cu zgură.
 

 

În timpul zilei, aceste terenuri sunt la dispoziţia elevilor Liceului German, în baza unui contract încheiat cu conducerea şcolii, dar de la ora 16 încolo are acces oricine care e dispus să plătească o sumă minimă de 50 RON pentru o oră de antrenament, cu reduceri substanţiale după ora 23.

Tags: cort  sport  liceu  german  
11769 vizite
Distribuie pe