Locale Altele
Sambata, 12 Iunie 2021
Sam, 12 Iun 2021
Sătmăreanul Sergiu Suciu a refuzat naţionala Italiei
Cristian Tudor  - Miercuri, 10 Februarie 2010

Povestea lui Sergiu Suciu, juniorul lansat de LPS și Olimpia, care acum șase ani ajungea la AC Torino în Italia, e cunoscută deja cititorilor SM Online.

Am mai scris despre sătmăreanul nostru de la Torino și când a fost remarcat de presa peninsulară la juniori, dar și când a debutat în Serie A, iar mai apoi, când a fost convocat la Naționala U 19 a României, unde antrenor secund i-a fost chiar profesorul său de la LPS, Dacian Nastai.

           

Acum, însă, Sergiu Suciu ne-a uimit nu neapărat cu vreo reușită de excepție pe teren, ci cu un gest şocant pentru toată suflrea fotbalistică din țară. Sătmăreanul nostru, care joaca la Torino, in serie B, si traieste de șase ani in Italia, a refuzat sa joace in nationala Italiei.

           

Italienii au vrut sa-l ia in nationala lor pe mijlocașul central in varsta de 19 ani, care a impresionat la Torino, unde recent a dat doua goluri in cel mai tare turneu de juniori din lume - cel de la Viareggio.

           

“Antrenorul nationalei de tineret a Italiei, Casiraghi, m-a urmarit sezonul trecut si mi-a făcut ceva propuneri. L-am refuzat din start. Chiar daca traiesc de la 13 ani aici, pentru mine doar România exista, stiu doar “Deșteaptă-te Române”. Ce dacă am crescut in Italia, România e țara mea si neamul meu” - a spus Suciu pentru sport.ro.

 

Să sperăm că-l vom vedea cât mai rapid pe Suciu în naționala de tineret antrenată de Emil Săndoi și, de ce nu, chiar în trupa lui Răzvan Lucescu. Cel puțin prin acest gest, Suciu a demonstrat că merită tricoul naționalei. Rămâne să vedem dacă și fotbalistic va putea intra în atenția selecționerului.

Tags: sergiu suciu  fotbal  italia  
3635 vizite
Distribuie pe