Locale Altele
Luni, 29 Mai 2023
Luni, 29 Mai 2023
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Handbal de sărbătoare la Negreşti
Cristian Tudor  - Duminica, 28 Februarie 2010

Premieră pentru sportul din capitala Țării Oașului. Naționala de handbal junioare U19 a venit să joace un amical în sala Grupului Școlar „Ioniță G. Andron” cu formația de primă ligă, HCM Baia Mare.

           

Gazdele au fost la înălțime pentru aceast eveniment și au pregătit acest meci ca pe o sărbătoare. Baloane, trandafiri, stegulețe și un public entuziast, care s-a bucurat la fiecare reușită a fetelor.
 

           

Rezultatul de 27 - 25 pentru HCM Baia Mare a contat prea puțin. Antrenoarea lotului național, Mariana Tîrcă, s-a declarat mulțumită de progresele pe care le-au făcut aceste fete și speră ca în luna mai să reușească o calificare la Mondialele din Coreea. „Avem Franța și Croația printre adversare, dar sper că vom profita de avantajul terenului propriu și ne vom  califica. Le muțumesc gazdelor pentru primirea frumoasă” - a spus Tîrcă, aceasta recunoscând că nu se aștepta ca în acest cantonament de pregătire să ajungă la...Negrești-Oaş.

           

Inițiatorul acțiunii a fost Ioan Băban, antrenorul de la HCM Baia Mare, care are relații deosebite cu oficialitățile din Negrești. „Noi ne-am mai pregătit aici și am stat în cantonamente la Valea Măriei. Și am promis că vom populariza handbalul oricând vom putea la Negrești. Mă bucur că se pun bazele unor echipe de junioare la Negrești  și că am găsit oameni care iubesc handbalul și-n această parte a țării. De altfel vreau să vin și la Satu Mare cu astfel de acțiuni, căci și acolo a fost o echipă bună și ar fi păcat să se piardă tradiția” - a punctat Ioan Băban.

           

De remarcat că la acest meci am avut parte de un duel inedit mamă contra fiică! Carmen Buceschi, jucătoare la HCM Baia Mare, a evoluat pentru prima oară împotriva fiicei, Eliza (16ani), convocată la Naționala de junioare.

 

Tags: handbal  negresti  oas  junioare  
3197 vizite
Distribuie pe