Locale Altele
Joi, 13 Iunie 2024
Joi, 13 Iun 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lideri în Superligă, la spadă
Cristian Tudor  - Duminica, 14 Martie 2010

Cu fostul campion mondial Attila Fekete în echipă, CS Satu Mare a dominat clar prima etapă a Superligii Naționale de spadă pentru seniori.

Echipa pregătită de Csiszar Francisc a câștigat toate cele șapte partide din week-end și s-a instalat pe prima poziție a clasamentului, cu șanse de a cuceri medaliile de aur la toamnă în etapa decisivă de la Predeal.

           

În formula Attila Fekete, Adi Pop, Adrian Szilagyi și Nagy Lehel, CS Satu Mare a trecut pe rând de CSS Steaua 45-29, CSS Craiova 45-20, Farul Constanța  45-42, CSU Târgu Mureș cu 45-31, de CS II Satu Mare 45-16 și de cele două trupe din Oradea cu 45-40, respectiv 45-34.

           

„Am luat o opțiune serioasă pentru medalie. Sper să facem și la toamnă un turneu la fel de bun și să luăm titlu național. Prezența lui Attila Fekete a contat enorm, experiența lui fiind decisivă, mai ales în duelurile cu Crișul Oradea” - spune antrenorul Csiszar Francisc.

           

Cel mai așteptat meci a fost de departe CS Satu Mare - Crișul I Oradea. Echipele neînvinse înaintea ultimei runde au oferit un spectacol excelent. Adi Pop și Adi Szilagyi au tras inteligent, iar Attila Fekete l-a umilit efectiv pe „omul numărul 1” de la Oradea, Alexandru Nyisztor fiind depășit clar de fostul campion mondial.

 

„Mă bucur că am revenit acasă. Oricând va fi nevoie de mine, pentru antrenorul meu Csiszar voi veni acasă la Satu Mare. Chiar dacă de doi ani n-am mai atins spada, totuși mâna mi-a mers. Scrima e ca mersul pe bicicletă, nu se uită niciodată, doar picioarele nu te mai ascultă uneori” - a declarat Attila Fekete.


La individual, Adrian Pop s-a impus vineri, iar acum speră să găsească resurse financiare pentru a putea participa la cât mai multe etape din circuitul mondial.

Tags: spada  campioni  fekete attila  
2291 vizite
Distribuie pe