Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
Transcarpatic Rally pornește din Satu Mare
Florin Răchitan  - Miercuri, 9 Iunie 2010

Cel mai lung Rally Raid din Europa, Transcarpatic Rally 2010, destinat mașinilor de teren, motocicletelor șI ATV-urilor, va porni la sfârșitul lunii viitoare din Satu Mare, concurenții urmând să parcurgă nu mai puțin de 2.500 km prin toată România.

 

Stabilirea startului la Satu Mare se datorează în mare parte inițiativei președintelui Clubului Trans Carpatic Brașov, Victor Pop, sătmărean de origine, care a organizat miercuri o conferință de presă pe această temă, împreună cu purtătorul de cuvânt Romulus Boitor, la Restaurantul Shanghai din Satu Mare.

 

Competiția inclusă în Campionatul Național de Raliuri Tot Teren, ca etapă pe zona europeană a Circuitului de Raliuri Tot Teren la categoria Auto, respectiv în Cupa Europei la categoria Moto, se va desfășura în perioada 25 – 31 iulie, traseul urmând să treacă prin Podișul Transilvaniei, să traverseze Carpații Meridionali și Bărăganul, pentru a ajunge la finish pe malul Mării Negre, premierea câștigătorilor urmând să aibă loc pe scena plutitoare a Festivalului Calatis din Mangalia.

 

Organizatorul principal Victor Pop se așteaptă la un număr mare de participanți atât din România, cât și din Ungaria, Bulgaria și Italia, după succesele celor șase ediții anterioare ale raliului. În premieră, concurenții vor fi monitorizați de organizatori cu ajutorul unor balize-satelit, la fel ca la marile raliuri internaționale.

 

Sătmărenii vor putea admira bolizii în data de 25 iulie pe platoul din Piața 25 Octombrie, unde se vor aduna concurenții înainte de a porni în dimineața zilei următoare în marea cursă ce va pune la încercare atât rezistența lor, cât și a vehiculelor.

1908 vizite
Distribuie pe