Locale Altele
Marti, 5 Iulie 2022
Marti, 5 Iul 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ne-au bătut unguroaicele
Florin Răchitan  - Luni, 28 Iunie 2010

Echipa naţională feminină a României a început cu stângul Campionatul Mondial Universitar de Handbal ce se desfăşoară în această perioadă în judeţul vecin Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria. Fetele noastre au susţinut primul meci la Csenger şi au suferit o înfrângere usturătoare.

 

Într-o atmosferă de adevărat derby, cu sala plină de suporteri maghiari şi români, lotul naţional universitar al României a pierdut cu 36 – 28 în faţa Ungariei, care se anunţă a fi candidata cu cele mai mari şanse la câştigarea acestui campionat mondial.

 

În tribune au luat loc mulţi suporteri veniţi de la Satu Mare, în frunte cu viceprimarul Kereskenyi Gabor şi antrenorul secund al echipei de handbal CSM, Nicolae Istrate, aceştia amestecându-se cu suporterii echipei gazdă, fiecare susţinându-şi favoritele într-un spirit de fair-play total.

 

Galeria a fost asigurată de un grup spectaculos venit de la Baia Mare, care, cu o tobă uriaşă şi cu o grămadă de vuvuzele au redus la tăcere galeria ungurilor, mult mai slab echipată.

 

Fairplay-ul a caracterizat şi jocul din teren, dar diferenţa de valoare dintre cele două echipa s-a simţit încă din primele minute. În primul sfert de oră unguroaicele conduceau doar cu câte 2 – 3 goluri, apoi s-au desprins chiar şi la o diferenţă de 10 goluri, iar româncele nu au mai avut puterea să le ajungă din urmă.

 

„Echipa Ungariei se pregăteşte deja de cinci săptămâni, în timp ce noi am avut până acum doar cinci antrenamente. Ele au în lot jucătoare de la cele mai puternice echipe din campionatul lor, în timp ce noi am venit, practic, cu rezervele  din campionatul nostru”. Aşa a explicat antrenorul Gheorghe Băban, originar din Pomi – jud. Satu Mare, eşecul de luni.
 

 

Din lotul nostru s-au remarcat, totuşi, Melinda Geiger, eleva maestrului Băban la Ştiinţa Baia Mare, care a fost declarată cea mai bună jucătoare româncă, şi Gabriela Ţăcălie, golgetera meciului, care dacă nu ar fi marcat vreo cinci goluri în ultimele minute ale meciului, înfrângerea ar fi fost şi mai usturătoare pentru România.

 

Urmează marţi, de la ora 19, meciul împotriva Turciei, tot în Sala Sporturilor de la Csenger, iar jucătoarele românce aşteaptă şi mai mulţi suporteri din Satu Mare, fiindcă de data aceasta au şanse mai mari la victorie, însă au nevoie de sprijin din tribune.
2184 vizite
Distribuie pe