Locale Altele
Miercuri, 12 Mai 2021
Mie, 12 Mai 2021
Două serii cu câte 16 echipe în Liga a IV-a
Cristian Tudor  - Luni, 26 Iulie 2010

Sâmbătă a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal, la care s-a înregistrat un număr record de participanţi, peste 100 de persoane, în marea majoritate reprezentanţi ai cluburilor din Liga a IV-a şi Liga a V-a, oficiali şi membri ai AJF, antrenori şi preşedinţi de cluburi, patroni şi sponsori ai echipelor, precum şi reprezentanţi ai presei sătmărene.
 

 

În deschidere, vicepreşedintele AJF,Cornel Ziman, a dat citire Raportului Comisiei de Cenzori, din care a reieşit că în cursul campionatului trecut au fost realizate venituri în valoare de 338.008 lei, iar cheltuielile s-au cifrat la 302.517 lei. Veniturile au fost constituite în mare parte din fonduri primite de la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, dar şi din cotizaţii, donaţii, dobânzi şi chiar diferenţe de curs valutar. Este de salutat şi faptul că la finalul ediţiei trecute s-a înregistrat un excedent de 35.491 lei, care vor fi folosiţi ca resurse proprii de finanţare.

 

Din Raportul de activitate pe anul competiţional 2009-2010 a reieşit că au fost şi multe realizări, dar şi neîmpliniri, precum şi diferite abateri, despre care s-a atras atenţia că nu vor mai fi tolerate în viitor. La realizări, Tibi Csik a trecut în revistă rezultatele juniorilor, între care la grupa A1 Someşul Oar a ratat cu puţin calificarea pentru turneul final, la C şi D Someşul, respectiv Olimpia au ajuns până în turneul semifinal, în vreme ce comportări bune au avut şi juniorii care ne-au reprezentat la trofeele "Gheorghe Hagi" prin LPS, "Gheorghe Ola" - Il Calcio şi tot "Gheorghe Ola" - Olimpia.


 

De asemenea au fost organizate de către AJF şi turnee zonale de juniori, iar meciul amical de juniori România - Ungaria a fost tot o iniţiativă reuşită a AJF-ului sătmărean, la care au venit la stadion foarte mulţi iubitori ai fotbalului, îndeosebi tineri, ceea ce înseamnă că se doreşte fotbal de nivel ridicat pe Olimpia.

 

Poate tocmai de aceea, conducerea AJF a iniţiat un program la nivel naţional de constituire a selecţionatelor Under 16 în fiecare judeţ, care să participe la turnee zonale şi care să dea în viitor valori pentru formarea naţionalelor de tineret şi seniori. Pentru aceasta este însă nevoie de bani, circa 10.000 de euro pe judeţ, iar preşedintele AJF, Ştefan Szilagyi a şi reuşit să convingă reprezentanţii cluburilor să aloce câte 100 de lei - echipele din Liga a IV-a şi câte 50 de lei cele de Liga a V-a, într-o primă fază.

 

La neîmpliniri, prin cele comunicate de Zoli Pataki, se poate nota ratarea promovării echipei Victoria Carei în Liga a III-a, acolo unde, din păcate, nu avem nicio echipă din judeţ.. S-a amintit apoi despre unele practici ale conducătorilor, care nu au o evidenţă clară a cartonaşelor primite de jucători, din care cauză se pierd deseori meciuri.

 

În privinţa componenţei celor două serii din Liga a IV-a, la propunerea mai multor conducători s-a votat apoi pentru două serii a câte 16 echipe, situaţie nemaiîntâlnită până acum.


 

Discuţii aprinse au fost şi referitor la împărţirea pe grupe a echipelor din Liga a V-a, pentru care s-a optat tot cu trei serii, deocamdată cu 10 echipe în seriile A şi B şi cu 12 echipe în seria C, dar se aşteaptă ca să se mai înscrie formaţii ca Il Calcio, LPS sau Mobila, prin care s-ar putea completa la forma dorită configuraţia fiecărei grupe.

 

În urma tragerii la sorţi a ordinii echipelor în cele două serii ale Ligii a IV-a, prima etapă, care va avea loc pe 15 august, se va disputa în felul următor:

 

Seria A


Sportul Botiz - Minerul Turţ

Unirea Păuleşti - Turul Micula

Voinţa Doba - AS Livada

Voinţa Lazuri - Dacia Medieş

Energia Negreşti - Oraşu Nou

Forestiera Bixad - Recolta Dorolţ

Someşul Cărăşeu - Olimpia SM

Gama Homoroade - Someşul Odoreu 

 

Seria B


Olimpia Căuaş - Unirea Tăşnad

Viitorul Vetiş - Victoria Carei

Fortuna Căpleni - Real Andrid

Victoria Petreşti - Someşul Oar

Unirea Pişcolt - Luceafărul Decebal

Frohlich Foieni - Kneho Urziceni

Voinţa Babţa - Schwaben Cămin

Stăruinţa Berveni - Recolta Sanislău

2234 vizite
Distribuie pe