Locale Altele
Duminica, 19 Septembrie 2021
Dum, 19 Sept 2021
Samel Lorand, aur la Campionatele Balcanice de Judo
Cristian Tudor  - Luni, 16 August 2010

În localitatea Kikinda din Serbia s-au desfăşurat, sâmbătă şi duminică, întrecerile Campionatelor Balcanice de judo, acolo unde Samel Lorand, de la CS UNIO Satu Mare, a câştigat medalia de aur.

 

Tânărul judoka antrenat de Terely Mihaly a devenit astfel campion balcanic al categoriei 100  kg, el fiind recent câştigător al Cupei Europei la această categorie şi campion naţional în acest an la U-20 şi U-23.

 

Această reuşită face ca palmaresul lui Samel Lorand să devină unul impresionant în anul 2010, patru medalii de aur în întrecerile naţionale şi internaţionale, ceea ce îl recomandă ca pe unul dintre cei mai valoroşi judoka din Europa.

Poate tocmai anticipând acest rezultat, oficialii federaţiei l-au convocat în două rânduri în această vară la pregătire centralizată cu lotul de seniori, sportivul nostru fiind încă doar la vârsta de 20 de ani.

           

În competiţia din Serbia, Samel Lorand a avut de înfruntat patru adversari puternici, pe trei dintre aceştia reuşind să-i învingă fără probleme, adică pe sârbul Babic, grecul Ambrosiadis şi bosniacul Kenjic.

 

Singurul care i-a pus probleme sportivului sătmărean a fost Stefan Jurisic din Serbia, căruia arbitrii i-au dat punctaj superior, însă, la totalizarea punctelor, Samel Lorand a avut 32 de puncte, iar sârbul Jurisic 30 de puncte. Al treilea medaliat a fost Nikolaos Ambrosiadis din Grecia, cu 20 de puncte.

1832 vizite
Distribuie pe