Locale Altele
Joi, 6 Octombrie 2022
Joi, 6 Oct 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Examen de Euroligă
Cristian Tudor  - Vineri, 1 Octombrie 2010

Cum era de așteptat, CSM Satu Mare a pierdut joi seara partida amicală de la Kosice împotriva echipei de Euroligă Dobri Angeli. Scorul  90-56 contează mai puțin, important e ca fetele lui Fleșeriu să fi învățat ceva din acest examen de Euroligă.

           

Dobri Angeli - în traducere Îngerii buni - domină de mai bine de șapte ani campionatul în Slovacia, sezonul trecut a câștigat campionatul fără a suferi vreo înfrângere, iar în Euroligă, echivalentul Ligii Campionilor în handbal sau fotbal, a ajuns până-n sferturi.

Dacă mai adăugăm și bugetul declarat pentru acest an, puțin peste 2 milioane de euro, ne dăm seama de diferența uriașă între cele două echipe.

 

„Noi aici ar trebui să ne gândim să ajungem în câțiva ani. Aceasta e ținta. Ne trebuie amicale cu formații de top, ca să știm ce mai avem de pus la punct” - a spus la finalul partidei managerul Petru Eleș, care recunoștea că ”încă baschetul feminin românesc nu se poate ridica la nivelul Euroligii”.

           

„Cum să te bați un meci întreg cu această trupă uriașă, și la propriu și la figurat. Ele au două jucătoare de peste 2m și încă cinci de peste 1,95, iar la noi cea mai înaltă are 1,88m. Am început timid meciul, româncele noastre s-au speriat puțin de numele adversarelor, iar americancele nu se așteptau la o apărare a slovacelor atât de agresivă. Mă bucură totuși atitudinea fetelor, care au încercat să se bată  atât cât au putut cu slovacele, iar în partea secundă am avut și noi momente foarte bune. Încă depindem de jocul lui Lori Bjork, dar încet le vom pune toate la punct” - a declarat antrenorul Dan Fleșeriu.

           

În privința partidei, slovacele au început tare și în minutul 6 conduceau cu 20-8. Cu un plus de viteză în atac și foarte agresive în apărare, gazdele au mărit constant avansul,  26-13 la primul sfert, 56-31 la pauză și 75-42 în minutul 30.

           

De remarcat că până în minutul 15 toate jucătoarele de la Kosice reușiseră să înscrie cel puțin două puncte, iar americancele Lawless și Kraayenveld, servite de excelenta Ivana Jalcova, au fost principalele marcatoare de la gazde. „E greu să scoți în evidență doar o jucătoare de la Kosice. Au un lot omogen, vorbim practic de Naționala Slovaciei, la care se mai adaugă trei americance. Două au jucat împotriva noastră, cealaltă e cu echipa SUA la Mondiale. Cam asta înseamnă Dobri Angeli” - a explicat managerul Petru Eles .

 

Pentru CSM Satu Mare au punctat Bjork 19, Drake 10, Ducker 9, Klein 6, Orosz 4, Giurgiu 4, Dunca 2, Băluță 2.

1461 vizite
Distribuie pe