Locale Altele
Luni, 10 Mai 2021
Luni, 10 Mai 2021
Victorie în ultima secundă
Cristian Tudor  - Duminica, 10 Octombrie 2010

Conducătorii de la CSM ar trebui să se gândească serios să monteze la intrarea în sala LPS panouri de avertizare cu „Atenție, zonă cu risc crescut de infarct”! Căci fetele de la CSM le-au oferit fanior, sâmbătă seara, o porție zdravănă de emoții după ce au reușit să câștige în ultima secundă, 75-74 cu Bega Danzio Timișoara.

           

Bănățencele au condus ostilitățile și au dat ritmul unui joc în care au fost în avantaj până aproape de final. Ancuța Stoenescu și-a demonstrat clasa, iar micuța Laura Budean a zburdat printr-o apărare prea visătoare a fetelor noastre.

           

Bega are un avantaj minim la finalul primului sfert, 19-18, apoi oaspetele se distanțează la 36-30 la pauză. Ale noastre își revin din amorțeală abia la începutul sfertului III, când preiau conducerea pe tabelă la 42-39. S-a mers apoi de la egal la egal până la final...

 

Cu opt secunde înaintea ultimului fluier, Ancuța Stoenescu are două aruncări de la libere, la 73-73! Spectatorii pun presiune pe experimentata jucătoare de la Bega Danzio care ratează una dintre aruncări. 74-73 pentru oaspete...recuperează Bjork nimeni nu o faultează și din două pase mingea ajunge la Andreea Orosz care din lateral trimite mingea în coș în ultima secundă...Sala explodează, Dan Fleșeriu țopăie de fericire la mijlocul terenului, iar spectatorii ar fi sărit și ei din tribună să-l îmbrăţișeze în vreme ce oaspetele rămân încremenite pe teren.

           

O primă victorie în campionat pentru CSM, dar să recunoaștem că doar finalul fericit a mai șters din păcatele echipei noastre.

Am jucat slab, cu o apărare visătoare și cu un atac în care americancele Ducker și Drake s-au cam călcat pe picioare, iar lui Lori Bjork nu i-au ieșit nici pașii și nici aruncările de la distanță.

Noroc cu momentele bune pe care le-au avut pe rând Rada Giurgiu, Keiley Klein și, mai ales, Andreea Orosz, dar să recunoaștem că pretențiile noastre nu se rezumă doar la a obține victorii chinuite cu echipe de genul celei din Timișoara...

 

Chiar dacă Bega s-a întărit în vară și a fost chiar la un pas de a o transfera pe Anne Marie Părău, conducătorul de joc al Naționalei noastre. Cu evoluții visătoare ca cea de sâmbătă seara, fetele noastre riscă să fie doar partenere de antrenament pentru BC Arad sau Sepsi Sfântu Gheorghe.

           

„Mai prost de atât nu cred că putem juca” - a recunoscut la conferința de presă și antrenorul Dan Fleșeriu. Acesta era mulțumit doar de rezultat: „apărarea nu a mers deloc, iar în atac ne mai trebuie ceva timp să ne sincronizăm. E bine totuși că sunt greșeli în joc pe care le putem remedia în scurt timp” - a punctat antrenorul CSM-ului.

1029 vizite
Distribuie pe