Locale Altele
Luni, 20 Septembrie 2021
Luni, 20 Sept 2021
Aur pentru Simona Deac și Adrian Pop la Universitare
Cristian Tudor  - Duminica, 14 Noiembrie 2010

Cea de-a șasea ediție a Campionatelor Naționale Universitare la scrimă a avut loc sâmbătă la Satu Mare. Peste 50 de sportivi-studenți s-au înscris la competiția organizată ireproșabil de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” în Sala Alexandru Csipler.

           

Cum era de așteptat, sătmărenii au dominat competiția, aceștia reușind să cucerească zece medalii dintr-un  total de 16 puse la bătaie.

           

Cele mai bune rezultate le-au obținut spadasinii Adrian Pop și Simona Deac (foto).

Adi Pop, abia întors de la Mondialele de la Paris, și-a intrat mai greu în mână, dar până la urmă, deși condus cu 7-3, a întors soarta finalei și a luat aurul în fața lui Radu Andrei, scor 15-13.

 

La feminin Simona Deac n-a avut probleme și s-a impus la pas. La masculin alți doi sătmăreni, Adrian Szilagyi și Tardi Otto, au cucerit medaliile de bronz.

 

La floretă vedeta lotului național de senioare, Maria Udrea, a câștigat primul ei titlu la Universitare, aceasta fiind urmată în clasament de sătmărencele Patricia Decsei (argint), Bianca Cuteanu și Nona Szilagyi (ambele bronz).

           

La masculin Alex Diaconu l-a învins în finală pe Tuzhanyi Gerhard cu 15-9, în vreme ce Mureșan Istvan și Iulian Teacă, ambii de la Universitatea Goldiș, au luat bronzul.

 

„Un concurs bun, de revenire după efortul de la Mondiale” - a spus Adrian Pop, în vreme ce Simona Deac speră ca acest titlu să-i dea șansa de a merge la Mondialele Universitare din 2011 din Singapore.

           

De remarcat că organizatorii de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” au asigurat generoase premii în bani medaliaților, iar premierea a fost făcută de prof. Gavrilă Ardelean, prorectorul Universităţii “Vasile Goldiş” Arad, filiala Satu Mare.

1334 vizite
Distribuie pe