Locale Altele
Joi, 13 Iunie 2024
Joi, 13 Iun 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Amalia Tătăran este sportiva anului
Cristian Tudor  - Marti, 14 Decembrie 2010

După ce în ultimii ani Adrian Pop și Simona Deac au fost declarați pe rând cei mai buni sportivi ai județului, iată că și 2010 păstrează tradiția și scrima, mai precis spada, rămâne pe primul loc în topul anual întocmit de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport.


           

Cu un total de 73 de puncte, Amalia Tătăran e cea mai bună sportivă a județului Satu Mare în 2010. Spadasina de 16 ani, pregătită de Csiszar Francisc, a obţinut bronzul la Mondialele de cadeți, a terminat pe locul V cu echipa naţională la Olimpiada de Tineret din Singapore, iar în competițiile interne a devenit campioană națională la individual la cadeți și juniori și cu echipa la cadeți și a luat argintul cu echipa CS Satu Mare la junioare.

 

„Mă bucur că un spadasin rămâne nr. I și la finalul acestui an. Se continuă, practic, rezultatele bune obținute de-a lungul anilor cu Adi Pop și Simona Deac” - a spus la finalul ședinței de marţi de la DJTS Csiszar Francisc, antrenorul Amaliei Tătăran.

           

Acesta recunoaște că era loc de mai bine și că au fost câteva momente de cumpănă pentru Amalia în acest an. „Până la urmă a trecut cu bine peste nereușita de la Singapore de la Olimpiadă și iat-o aici pe primul loc în clasamentul pe 2010. Să sperăm că la anul vom continua seria rezultatelor bune pentru spada sătmăreană” - a mai spus Csiszar Francisc, care nu i-a uitat și pe băieții din echipa CS Satu Mare, care în acest sezon au luat titlul național după o pauză de câțiva ani. „Chiar dacă nu se regăsește decât Adi Pop în Top 5, toată echipa merită felicitări. La anul ne vor reprezenta în Cupa Campionilor Europeni” - a încheiat Csiszar.

           

În privința ședinței de la DJTS, aceasta a fost cea mai scurtă din ultimii ani. Consilierul superior Alexandru Șimon a condus discuțiile, deoarece directorul Florin Gal a apărut abia la mijlocul ședinței și s-a mulțumit doar să anunțe data la care va fi efectuată premierea sportivilor.

           

Ca și anul trecut, s-a votat ca premierea să fie făcută separat pentru sporturile olimpice față de cele neolimpice. Din păcate, sunt multe nemulțumiri legate de modul de acordare a punctelor și de faptul că, de exemplu, rezultatele din Cupa României sau de la alte cupe continentale nu contează pentru cei de la ANS. „Noi am jucat finala Cupei României la baschet feminin și nici măcar mulțumiri nu primim. E o competiție importantă, cu greu se ajunge în fazele superioare, iar la finalul anului ne trezim în afara topurilor” - a spus evident supărat Vasile Fogel, președintele CSM Satu Mare.

           

În clasamentul sporturilor olimpice, după Amalia Tătăran urmează judoka Marian Halas, sportiv cu dublă legitimare, la Liberty Oradea și CS Fușle Security, atletul Nagy Attila e al treilea, judoka de la CS Unio, Samel Lorand, e pe locul IV, iar spadasinul Adrian Pop pe locul V.

 

„Mă bucur că Marian a intrat în top. Deocamdată ne mulțumim cu această dublă legitimare, iar după Olimpiada din  2012 sperăm că se va transfera definitiv la clubul nostru” - a spus Vasile Fușle, presedintele CS Fușle Security.

           

La sporturi neolimpice, karate ocupă primele patru poziții în top. Krisztina Maurer și Kinga Ernyki de la SKDUN Carei ocupă primele două locuri, Alexandru Sorin de la Zanshin e pe locul III, Fazekas Orsolya pe IV, iar Loredana Bilan de la Sky Lark Medieșu Aurit ocupă poziția a V-a. Premierea DSTJ va avea loc pe 21 decembrie la Hotelul Sport.

3742 vizite
Distribuie pe