Locale Altele
Joi, 16 Septembrie 2021
Joi, 16 Sept 2021
Premii pentru cei mai buni sportivi ai județului
Cristian Tudor  - Miercuri, 22 Decembrie 2010

Direcția Judeţeană de Sport și Tineret i-a premiat marţi într-un spectacol organizat la Filarmonica „Dinu Lipatti” pe cei mai buni sportivi ai județului în 2010. Cum spectacolul a fost organizat în mare grabă, normal că au apărut și destule… semne de amatorism portocaliu.
 

 

Gala a început cu o întârziere de peste 20 de minute, iar sonorizarea a fost sub orice critică, omul de la butoane chinuindu-se minute bune să le găsească melodiile potrivite dansatorilor de la Royal Dance Club, pentru ca mai apoi să le servească spectatorilor câteva porții zdravene de microfonie de le-au ţiuit urechile. Ca să nu mai vorbim de dezacordurile prezentatorului, nimeni altul decât directorul DSJ, Florin Gal.


           

Trecând însă peste aceste neajunsuri, ce puteau fi ușor evitate dacă directorul DSJ n-ar fi vrut să le facă el pe toate, trebuie apreciată prestația artiștilor și sportivilor premiați care au urcat pe scenă. De la micii colindători, la dansatorii de la Royal și Dans Club 92 sau la interpreți de muzică populară până la sportiva anului, Amalia Tătăran, sau arbitrul FIFA Istvan Kovacs.
 

 

 

Premianții la sporturile olimpice:

 

1. Amalia Tătăran scrimă/CS Satu Mare

2. Marian Halas judo/CS Fusle

3. Nagy Attila atletism/CS SM

4. Lorand Samel judo/CS Unio

5. Adrian Pop scrimă/CS SM

6. Zsolt Berki lupte/CS SM

7. Simona Deac scrimă/CS SM

8. Karola Pandi judo/CS Unio

9. GheorgheNistea atletism/CS SM

10. Florentina Rus box/CS Unio


 

Sporturi neolimpice

 

1. Krisztina Maurer karate/Karate Do

2. Ernyi Kinga karate/Karate Do

3. Alexandru Sorin karate/CS Zanshin

4. Fazekas Orsolya karate/Karate Do

5. Loredana Bilan radioamatorism/Sky Lark

6. Attila Bartnicki karate/Karate Do

7. Mihai Veber modelism/Clubul Copiilor Carei

8. Albert Troba popice/As.Nevăzatori

9. Adriana Bilan radioamatorism/Sky Lark

10. Cristian Lăpuștea karate/CS Samuraiul .


           

Organizatorii au mai acordat câteva diplome de excelență unor sportivi sătmăreni care au realizat performanțe deosebite, dar n-au punctat în clasamentul ANS sau sunt legitimați la cluburi din alte județe. Printre premiați s-a aflat și Emanuel Gyenes, cel care va participa la Dakar 2011, popicarii Vlad Sabău, Vladuț Țoca și Darius Șoncodi. Au mai urcat pe scenă și câțiva dintre fotbaliștii sătmăreni ce evoluează în Liga 1, Adrian Sălăgeanu Oțelul , Florin Gardoș Steaua , Eric Bicfalvi Steaua , Ciprian Brata Pandurii , Daniel Lung Sportul ,  precum și arbitrul FIFA Istvan Kovacs.


           

Și la capitolul premii speciale, din grabă sau nu, au fost lăsați pe dinafară sportivi ce meritau să urce și ei pe scenă. Asta dacă tot am avut superofertă la diplome. E vorba de Andrei Vaida - campion național la karting, Vlad Voica - medaliat cu aur la Mondialele de karate din Brazilia, elevul lui Florin Curileac, luptătorul George Săveanu,  Marton Szilveszter sau arbitrul Ovidiu Mazilu, proaspăt promovat în lotul A și care a avut un an de excepție.
 

 

Ca să nu mai vorbim de echipa de baschet a CSM Satu Mare ce a terminat pe locul IV în Divizia A, a luat argintul la Cupa României și a jucat un Final Four în Liga Europei Centrale, de echipa de handbal masculin, ce a încheiat anul pe un onorant loc VIII sau de echipa de spadă de la CS Satu Mare, ce va reprezenta în 2011 Sătmarul în Cupa Campionilor Europeni de la Heidenheim sau Dan Fleșeriu, tehnicianul de la CSM, declarat luni seara antrenorul anului în baschetul feminin românesc. Dar noa, jmekerii de mătase de la conducerea DJTS nu ştiu de-astea…

4322 vizite
Distribuie pe