Locale Altele
Sambata, 15 Mai 2021
Sam, 15 Mai 2021
Mani Gyenes pe locul 21 la jumătatea Dakar-ului
Cristian Tudor  - Duminica, 9 Ianuarie 2011

Sătmăreanul Mani Gyenes a încheiat cu bine prima parte a celui mai dificil raliu din lume și se pregătește pentru cei 5000 de km care urmează în această săptămână.

 

După o probă specială de 456 km, Dakar-ul a ajuns în Arica, cel mai nordic punct al său de la mutarea în America Latină.

 

În bivuacul amenajat în Chile, aproape de granița cu Bolivia și Peru, au ajuns doar 116 din cei 186 de motocicliști care au pornit în urmă cu o sptămână din Buenos Aires.

Proba de pe 7 ianuarie a fost ultima înainte de ziua de pauză programată pe 8 ianuarie. În această zi se analizează prima parte a raliului și se fac strategiile pentru următoarea săptămână, până la finișul raliului mai fiind de parcurs aproximativ 5000 de km, 2888 din aceștia fiind reprezentați de probele speciale.

           

Piloții Vectra Racing au avut un început de raliu bun și după șase probe speciale se află pe locurile 21 (Mani Gyenes) și 70 (Marcel Butuza). Cei doi s-au adaptat bine deșertului Atacama și au reușit să nu rateze nici un waypoint în cele două probe desfășurate până acum în cel mai arid deșert din lume.

 

Mani Gyenes: ”Dakar-ul este un raliu dificil în care te aștepți să rulezi pe terenuri grele, însă astăzi am fost într-o zonă cu piatră și nisip care îți dădea senzația că ești pe Lună. Iarăși am avut parte de foarte mult fesh fesh, însă cred că cea mai dificilă porțiune au fost cei 100 de km în care am rulat pe piatră. În zona aceasta cu piatră au fost și multe upsuri și era atât de dificil încât cu greu puteai sta în șa. Dunele din această a șase probă mi s-au părut la fel de mari ca cele în care am concurat în Mauritania la Dakar-ul din 2007”.

           

Pe proba specială de pe 7 ianuarie Mani Gyenes a avut al 28-lea timp, iar Marcel Butuza s-a clasat pe locul 54, reușind să fie mai rapid decât în zilele precedente în pofida problemelor avute cu starterul motocicletei.  Sâmbătă a fost programată ziua de odihnă, iar duminică s-a pornit către Buenos Aires, pe concurenți mai așteptându-i încă trei zile grele în deșertul Atacama.

1240 vizite
Distribuie pe