Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Echipa de baschet CSM - un nou început, cu un manager nou
Florin Răchitan  - Luni, 13 Iunie 2011

Colegul nostru, ziaristul sportiv Florin Mureşan, a susţinut luni prima sa conferinţă de presă în calitate de director al secţiei de baschet al Clubului Sportiv Municipal Satu Mare.

Împreună cu viceprimarul Kereskenyi Gabor şi directorul Liceului Sportiv, Ionel Păcurariu, el a prezentat primele trei jucătoare din noul lot al CSM, care au semnat deja contractele pentru noul sezon.

 

Claudia Pop şi Andreea Orosz sunt sătmărence care rămân astfel la Satu Mare, iar Anne Marie Părău este conducătoarea de joc a echipei naţionale de baschet feminin, ea evoluând în sezonul trecut la Sepsi Sfântu Gheorghe.

 

Una dintre preferatele suporterilor, Claudia Pop, a declarat că după finala pierdută în sezonul trecut majoritatea jucătoarelor au simţit că au lăsat ceva neterminat şi că este nevoie să rămână la Satu Mare pentru a duce lucrurile la bun sfârşit. Acesta a fost motivul principal pentru care ea şi colega ei, Andreea Orosz, au semnat un nou contract cu CSM, iar alte colege sunt în faza de finalizare a negocierilor şi e 99% sigur că vor semna şi ele în zilele următoare.

 

Viceprimarul Kereskenyi Gabor l-a prezentat pe noul manager al echipei de baschet, care-l înlocuieşte pe Eles Peter, plecat de la club, precizând că Florin Mureşan a fost alegerea potrivită pentru acest post, deoarece e alături de CSM încă de la înfiinţare, nu doar ca ziarist, ci şi ca suporter, cunoscând în detaliu toată activitatea sportivă a echipei şi având relaţii bune cu antrenorul şi jucătoarele.

 

De-altfel, Florin Mureşan a declarat că prioritatea pentru el, în momentul în care a preluat conducerea echipei de baschet, a fost păstrarea la Satu Mare a antrenorului Dan Fleşeriu, pe care l-a şi convins să semneze un nou contract pe doi ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă un an.

 

„Dan a făcut munca cea mai grea, iar faptul că a reuşit să se claseze mereu pe podium în campionatul naţional, în condiţiile în care lotul s-a schimbat aproape complet în fiecare an, este o performanţă care trebuie apreciată. Tocmai de aceea am decis să-i uşurăm munca, să păstrăm pe cât posibil jucătoarele pe care le-am avut în sezonul trecut, mai ales pe sătmărence, şi să aducem alte câteva jucătoare de top, elaborând o strategie pe cel puţin doi ani şi fixându-ne obiective realiste. Ambiţia mea este să luăm cel puţin un trofeu, dacă nu în acest an, atunci anul viitor, şi garantez că Dan va pleca de la Satu Mare numai la echipa naţională” – a declarat Florin Mureşan.


 

El a cerut, totodată, suporterilor echipei să renunţe la „războiul online” şi să păstreze un limbaj civilizat atunci când intră în polemică pe site-urile de sport din Arad cu suporterii echipei campioane din sezonul trecut, deoarece „suntem inamici pe teren, dar în afara lui nu avem nici un motiv să fim supăraţi unii pe alţii”.

2113 vizite
Distribuie pe