Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Start în Transcarpatic Rally
Cristian Tudor  - Luni, 25 Iulie 2011

Primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, si campionul din acest an de la clasa Maraton de la Dakar, Mani Gyenes, au dat startul editiei 2011 a raliului international tot-teren Tanscarpatic Rally Raid. Platoul din Centrul Nou a fost punctul de pornire pentru cei 32 de concurenti de la clasele auto si moto.


„Ne bucuram ca putem fi aproape de sporturile cu motor si iata ca Satu Mare revine in circuitul Transcarpatica Rally in acest an” - a spus la start primarul Ilyes, in vreme ce campionul Mani Gyenes recunostea ca si-ar fi dorit sa se numere si el printre participanti, doar ca timpul scurt de la terminarea Red Bull Romaniacs si până la debutul acestui rally raid a facut imposibila repararea motocicletei. „Poate voi merge la editia viitoare” - a mai spus Gyenes, care si-a incurajat la start prietenii participanti la clasa moto.


Competitia se desfasoara intre localitatile Satu Mare si Mangalia, cuprinzand 15 speciale pe parcursul a 7 etape. Concurentii vor avea de strabatut in total 2394 km. Participa piloti din Italia, Bulgaria, Cipru si Romania. Din pacate, nu am avut niciun satmarean la start.


La categoria auto, Tanscarpatic Rally Raid 2011 conteaza in Campionatul National de Raliuri Tot-Teren 2011, desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, facand parte din Circuitul International de Raliuri Tot-Teren, ca etapa de zona in Europa.


La categoria moto, competitia reprezinta etapele 2, 3 si 4 din Campionatul National Individual de Rally-Raid al Federatiei Romane de Motociclism, fiind deopotriva etapa in Campionatul European de Raliu Tot-Teren 2011.

3121 vizite
Distribuie pe