Locale Altele
Sambata, 15 Mai 2021
Sam, 15 Mai 2021
Sătmăreni pe podium la Raliul Zăpezii din Maramureş
Butka Gergo  - Luni, 27 Februarie 2012

Aderenţă scăzută, pistă înzăpezită de 15 km şi ospitalitate impresionantă. Astfel au fost întâmpinaţi concurenţii sătmăreni la Raliul Zăpezii, organizat la sfârşitul săptămânii trecute la Cavnic, în judeţul Maramureş.


La startul concursului s-au prezentat 30 de concurenţi la categoriile auto, moto şi quad, majoritatea lor fiind din zonă, dar s-au semnat fişe de înscriere şi din alte judeţe, deci e clar că nici sătmărenii nu au putut lipsi de pe grila de start.
 

 

Reprezentând judeţul Satu Mare, echipa AutoSportClub / GerBog / ACAR s-a prezentat cu două maşini la start: Butka Alexandru şi Csoma Istvan cu Subaru Legacy (motor 3 litri boxer, tracţiune 4x4, construită special pentru curse de tip rally-raid), iar singura maşină cu tracţiune faţă era tot din Satu Mare (Peugeot 3o6, condus de dublul campion naţional Ovidiu Domide, el având-o „la dreapta lui” pe prezentatoarea emisiunii „ProMotor”, Roxana Ciuhulescu.
 

 

Proba specială era de 15 km în urcare şi coborâre, cu viraje late şi strânse, pe suprafaţă de macadam, acoperită cu gheaţă şi zăpadă. Deşi aderenţa era extrem de scăzută, anvelopele cu cuie "fabricate" de service-ul GerBog au avut randament deosebit de bun, iar cele două echipaje au reuşit să se claseze pe locurile II, respectiv III din categoriile lor.


 

Echipajul Butka Alexandru - Csoma Istvan a ocupat locul III, iar cu aceeaşi maşină Subaru Legacy, Domide Ovidiu s-a clasat pe al doilea loc pe podium. Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului  s-a clasat pilotul Costel Căşuneanu, care şi-a asigurat victoria la volanul unui bolid de raliu Mitsubishi Lancer Evo, de o valoare apreciată la 200.000 de euro.
 

2530 vizite
Distribuie pe