Locale Altele
Miercuri, 19 Mai 2021
Mie, 19 Mai 2021
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concurenţi din Austria şi Ungaria pe podiumul OpenX
Butka Gergely  - Duminica, 26 August 2012

Backflip, kickflip, 360, 540, tentativă de hardflip au fost doar câteva din trick-urile prezentate de concurenţii OpenX sâmbătă, în Skatepark Satu Mare. Concursul de sporturi extreme, aflat la a treia ediţie, a fost organizat în cadrul Zilelor Culturale Partium de către Fundaţia Identitas şi UDMR Satu Mare.
 

 

La înscriere s-au prezentat 50 de concurenţi din municipiu, din Carei, Zalău, Baia Mare şi au apărut primii "profesionişti" ai sportului din Ungaria, Austria şi Germania (ei aflându-se în vacanţă la bunici în Satu Mare).

 

Rezultate:


Skate - sub 18 ani: 1. Marian Ştefan (SM) 2. Nagy Attila (SM) 3. Dârjan Cătălin (SM).

 

Skate - peste 18 ani: 1. Tăpălagă Peter (Baia Mare) 2. Maxim Traian Vasile (Zalău) 3. Paul Botorce (Austria).

 

Role - sub 18 ani: 1. Danciu Daniela 2. Buzgău Teofil 3. Lung Andrea, toţi fiind din Satu Mare.

 

Role - peste 18 ani: 1. Bócsi Attila (Ungaria) 2. Marincaş Marius (SM) 3. Vaida Alex (SM).

 

Înscrierea gratuită a fost doar unul dintre motivele pentru numărul mare de concurenţi. Organizatorii au adus cadouri DC de la U-Man Shop, Casco Group Romania a oferit căşti de protecţie, Orange Shop Satu Mare cartele şi pachete consistente de cadouri, iar energia necesară pentru prezentarea trick-urilor a fost garantată de MCM Energy Drink.

 

După premiere, organizatorul competiţiei, consilierul local Gergely Butka, a declarat: „Există o tendinţă de creştere a nivelului competiţiei, dar nu numai în privinţa concurenţilor: astăzi am scos circa 200 de copii din faţa calculatorului sau a televizorului. Sunt însă uşor indignat de faptul că pe lângă 50 de concurenţi am văzut doar 5 părinţi pe marginea pistei”.  

 

Organizatorii mulţumesc şi pe această cale serviciului ISU SMURD Satu Mare pentru sprijinul acordat în realizarea evenimentului.

2499 vizite
Distribuie pe