Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
Concursul Internațional de Scrimă, floretă fete, la a IV-a ediție
Veronica Hodas  - Miercuri, 23 Ianuarie 2013

În cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri de primarul municipiului Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici, Petru Ducu antrenorul lotului național de floretă cadete, Dan Șuta antrenor floretă CS Satu Mare, Marcel Tarța director CS Satu Mare, Cristina Stahl fostă campioană europeană la floretă și Natalia Covaci referend pe probleme culturale și sportive în cadrul Primăriei Satu Mare a fost prezentat evenimentul de mare amploare care va avea loc în week-end la Satu Mare.

 


Clubul Sportiv Satu Mare, Federația Română de Scrimă și Primăria municipiului Satu Mare organizează sâmbătă și duminică unul din cele mai importante competiții, ediția a IV-a a Concursului Internațional de Scrimă, floretă fete cadeți, Cupa Satu Mare 2013. La această ediție s-au înscris un număr record de concurete.

 

Sâmbătă și Duminică sala de scrimă „Alexandru Csipler” și cele două săli de sport ale Colegiului Național „Ioan Slavici” vor fi gazdele Competiției Internaționale de floretă. Anul acesta vor participa un număr record de floretiste din 14 state. Cele 96 de sportive sunt din Austria, Belarus, Croația, Cehia, Ungaria, Istrael, Italia, Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Statele Unite.

 

Antrenorul floretistelor de la CS Satu Mare, Dan Șuta a declarat că acest concurs este o mândrie pentru orașul nostru. „Este o mândrie pentru noi, o mândrie pentru scrima din Satu Mare, este un ultim test înaintea Campionatelor Europene de cadeți și juniori care se vor desfășura la sfârșitul lunii la Budapesta. Pentru a treia oară face parte din circuitul european de cadeți nume selecte amintite pe lângă numele orașului Satu Mare. Are beneficii, sportive, culturale, materiale, deci este un proiect mai amplu”.

 

Primarul municipiului este mândru de faptul că Satu Mare are un renume printre marile orașe ale statelor europene și speră ca toți sportivii și antrenorii să se simtă cât mai bine aici.

 

„Primăria municipiului Satu Mare în colaborare cu Clubul Sportiv Satu Mare au susţinut introducerea oraşului Satu Mare pe  harta celor mai importante competiţii de scrimă ţinând cont şi de faptul că municipiul Satu Mare este numit şi Casa scrimei sătmărene. Să nu uităm că de la Satu Mare s-au lansat Ecaterina Sahl , Marcela Moldovan, Suzana şi Ştefan Ardeleanu, Cristina Stahl şi au ajuns campioni olimpici sau mondiali. Transmitem salutul de bun venit tuturor participanţilor la concurs: sportivi, arbitrii, tehnicieni, observatori, oficiali.Le dorim şedere plăcută la Satu Mare iar la întoarcerea acasă să povestească prietenilor şi colegilor lucrurile frumoase pe care le-au văzut şi trăit în Satu Mare”, a declarat primarul Dorel Coica.

 

Sâmbătă de la ora 17.00 este programată finala la individual fete după care va urma gala de premiere, iar duminică de la ora 14.oo este programată la Sala de Scrimă „Alexandru Csipler” finala pe echipe care va fi urmată de Gala de premiere.

 

Toți sătmărenii sunt invitați să participe la acest eveniment important pentru întreaga ţară şi să la susţinem pe româncele Boldor Maria - Steaua, Călugăreanu Mălina, Varga Anett - CS. Satu Mare care au şanse de a fi pe podium la Satu Mare.

 

1947 vizite
Distribuie pe