Locale Altele
Luni, 15 Aprilie 2024
Luni, 15 Apr 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Thomas Ryde este noul antrenor al naţionalei de handbal a României
Hotnews  - Marti, 9 Septembrie 2008
Federatia Romana de Handbal a hotarat, marti, cine va fi urmasul lui Gheorghe Tadici (al carui contract a expirat la finalul Jocurilor Olimpice de la Beijing) pe banca tehnica a nationalei de handbal feminin a Romaniei. Acesta se numeste Thomas Ryde si este suedez.

Cu toate ca in cursul zilei de marti au fost vehiculate numele lui Radu Voina si Mariana Tarca pentru preluarea conducerii tehnice a echipei Romaniei, Thomas Ryde a fost ales dupa ce a primit votul majoritatii, urmand sa fie succesorul lui Gheorghe Tadici, antrenor care a facut din prima reprezentativa vicecampioana a lumii.

"Este o palma data intregului colectiv de antrenori romani. Pe Ryde l-am batut de doua ori cu Oltchim in grupele Ligii Campionilor. Voi vorbi cu toti antrenorii romani sa nu-l sprijine pe Ryde”, a precizat Gheorghe Tadici dupa numirea nordicului in locul sau.

Ryde a pregatit pe Viborg (din Danemarca) cu care a reusit sa castige in anul 2007 Liga Campionilor (cu Cristina Varzaru in componenta). Nordicul va avea o intelegere valabila pana dupa Campionatul European 2008 care va avea loc in Macedonia, in functie de evolutia primei reprezentative urmand sa-i fie sau nu prelungita intelegerea.

In cazul in care Thomas Ryde nu va accepta postul de selectioner, in cursa pentru functie vor intra Radu Voina si Mariana Tarca.
Tags: thomas ryde  antrenor  handbal feminin  
3958 vizite
Distribuie pe