Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Scandal de amploare in F1: Hamilton penalizat, Massa castiga la masa verde MP al Belgiei
Hotnews  - Duminica, 7 Septembrie 2008
Britanicul Lewis Hamilton a fost penalizat cu 25 de secunde de catre Comisarii Grand Prix-ului de la Spa, fapt in urma caruia pilotul celor de la McLaren a terminat pe pozitia a treia cursa belgiana.
 
De aceasta situatie a profitat brazilianul Felipe Massa, cel care a fost declarat castigator al MP al Belgiei. Pe pozitia secunda s-a situat germanul Nick Heidfeld, de la BMW.

Lewis Hamilton a fost penalizat pentru ca i-ar fi taiat calea intr-o sicana lui Kimi Raikkonen (cu doua tururi inainte de final, atunci cand cei doi s-au depasit reciproc de mai multe ori), fapt ce l-ar fi propulsat in mod incorect pe prima pozitie in cursa belgiana.

Cum Massa sosise la o distanta de 13 secunde in spatele britanicului, iar Heidfeld la 23, Hamilton a terminat Marele Premiu pe pozitia a treia.  De la locul patru in jos clasamentul de etapa nu a mai suferit modificari: Fernando Alonso (Renault) - locul 4, Sebastian Vettel (Toro Rosso) -  locul 5, Robert Kubica (BMW Suber) - locul 6, Sebastien Bourdais (Toro Rosso) - locul 7, si Mark Webber (Red Bull) - locul 8.

Iata cum arata primele trei pozitii ale clasamentui general al pilotilor dupa decizia FIA:

1 Lewis Hamilton      McLaren Mercedes       76 puncte
2 Felipe Massa          Ferrari                             74 puncte
3 Robert Kubica         BMW-Sauber                 58 puncte

Clasament constructori:

1. Ferrari   131 puncte
2. McLaren-Mercedes 119
3. BMW Sauber 107.
Tags: scandal  formula 1  hamilton  
1595 vizite
Distribuie pe