Locale Altele
Luni, 15 Aprilie 2024
Luni, 15 Apr 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Extratereştrii cuceresc Europa
Hotnews  - Joi, 28 Mai 2009
FC Barcelona este noua campioana a Europei, formatia lui Josep Guardiola dovedindu-se cu o clasa peste Manchester United, castigatoarea de anul trecut.

Golurile lui Eto"o 10" si Messi 70" aduc trofeul in Catalunia, formatia blau-grana reusind tripla de vis in acest sezon: Liga Campionilor, titlul in Primera Division si Cupa Regelui Spaniei. Deviza Barca - Mes que un club este mai de actualitate ca niciodata.

Marea finala de la Roma a inceput slab pentru Barcelona, catalanii trecand cu mare greutate de centrul terenului in primele minute. Ocazia debutului de meci i-a apartinut lui Ronaldo, dar sutul sau din lovitura libera (2") a fost respins cu mare greutate de Valdes.

Catalanii intra in meci in minutul 10, atunci cand Eto"o isi dovedeste calitatile de mare atacant si deschide scorul dupa ce il intoarce pe Vidic. Dupa acest moment, pe teren a existat numai o singura echipa, ibericii zburdand practic pe gazon. Pana la pauza nu se mai inscrie, iar englezii sperau intr-o minune in al doilea mitan.

Din pacate pentru milioanele de suporteri ai lui United, Ronaldo si compania nu se trezesc, iar Henry 49" si Xavi 53" rateaza ocazii imense. Izabavirea avea sa vina in minutul 70" atunci cand Messi pluteste (de la cei 1.69 metri ai sai) peste apararea lui Manchester si face 2-0.

Ceea ce parea sa fie o finala echilibrata a fost de fapt o demonstratie de fotbal din partea Barcelonei, catalanii preluand trofeul chiar de la invinsa Manchester United.

Tags: liga campionilor  finala  barcelona  manchester united  
3701 vizite
Distribuie pe