Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
Cluju' o bătut Roma!!!
Gazeta Sporturilor  - Marti, 16 Septembrie 2008
Īn ciuda numelui adversarei, CFR a īnceput curajos partida de la Roma şi Kone a ratat prima ocazie pentru romāni īn minutul 11. Apoi, Vucinic şi-a īnceput reprezentaţia.

Mai īntīi a ţintit stīlpul din stīnga al porţii lui Stăncioiu, apoi īnscrie cu capul de la 5 metri, de līngă goalkeeperul romān. Italienii au mai scăzut ritmul şi le-au permis clujenilor să atace. Egalarea a venit la finalul unei faze incredibilă reuşită de Culio şi Trică. Un-doi, pasă cu călcīiul al romānului, iar argentinianul a şutat din colţul careului de 16 metri. 1-1 şi italienii din tribune par descumpăniţi.

Clujenii au continuat forcingul şi Kone şi Dani īl īntrebuinţează serios īn cīteva rīnduri pe portarul capitolinilor. Pīnă la pauză nu s-a mai schimbat īnsă nimic pe tabelă  şi fanii CFR-ului sperau la o surpriză.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru echipa lui Trombetta. La numai 5 minute după fluierul de start al reprizei secunde, Culio a reuşit dubla. Şut din vole din interiorul careului, iar pe margine Totti īşi intensifica īncălzirea.

Jocul a mai scăzut apoi īn intensitate. CFR-ul a īncercat să profite pe contra-atac şi Culio este aproape de a marca al treilea său gol. A fost īnsă ţinut grosolăneşte de Cicinho, īn situaţie de ultim apărător, dar arbitrul a īnchis ochii. Apoi Sixto Peralta a nimerit bara din numai  10 metri. Cu un Totti aproape invizibil, atacul romanilor a respirat numai prin acţiunile lui Vucinic dar Mureşan şi De Sousa au reuşit de fiecare dată să degajeze terenul. Kone a fost un ghimpe īn apărarea capitolinilor şi a fost aproape de a recupera de līnga Loria, dar Doni a reparat greşeala colegului său.

Finalul meciului i-a găsit pe clujeni īn apărare, dar ce mai contează, formaţia luui Trombetta a reuşit un rezultat istoric, poate cel mai important din istoria recentă a fotbalului romānesc
Tags: cfr cluj  as roma  victorie  
2220 vizite
Distribuie pe