Locale Altele
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Mie, 17 Apr 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dinamo, a opta minune a lumii
Evenimentul Zilei  - Vineri, 28 August 2009
„Roş-albii” au scris istorie la Liberec, calificându-se în grupele Ligii Europa, după executarea a zece serii de penalty-uri.

Dinamoviştii au trecut în numai o săptămână de la agonie la extaz, trăind cu pulsul aproape de limitele suportabile pentru un om normal. După povestea invadării terenului de către suporteri la partida tur cu Slovan Liberec, pierdută în cele din urmă la „masa verde” cu 0-3, dinamoviştii trecuseră la capitolul mari victorii faptul că nu au fost excluşi din Europa de cei de la UEFA.

Meciul-retur cu cehii, disputat aseară a fost trecut la capitolul „şi altele”. Declaraţiile optimiste ale „câinilor”, de genul „batem cu 4-0”, au părut doar încurajări de complezenţă pentru un meci care se disputa doar pentru că trebuia. Ce s-a întâmplat însă la Liberec pare mai mult rodul unui scenariu de film science-fiction.

50.000 de dolari, primă de calificare pentru „câini”


Îmbrăcaţi într-un inedit echipament galben-negru, dinamoviştii şi-au călcat adversarii în picioare, timp de 90 de minute, reuşind ceea ce probabil nici Cristi Borcea nu credea vreodată, să întoarcă un 0-3 decis la Comisia de Disciplină a UEFA. Jocul a curs perfect pentru oamenii italianului Dario Bonetti, care au deschis scorul foarte repede, prin Andrei Cristea, în minutul 4. „Roş-albii” au simţit că se poate, iar la ultima fază a reprizei, Zicu a nimerit bara, dintr-o lovitură liberă.

Al doilea gol a venit exact în momentul în care Dinamo avea mai multă nevoie. Marius Niculae a marcat în minutul 58, cu largul concurs al portarului Hauzr. „Săgeată” a fost rezervă aseară şi l-a înlocuit la pauză pe Ionel Dănciulescu, cel care se va transfera după derbyul de duminică, cu Steaua, la echipa spaniolă Hercules Alicante (liga a doua).

Acelaşi Marius Niculae a dus meciul în prelungiri, cu reuşita din minutul 83. Atacantul a profitat de o serie de erori a apărătorilor gazdelor, care nu mai înţelegeau nimic din ce se întâmplă pe teren.

În prelungiri, portarul Florin Matache a făcut minuni, reuşind să îşi salveze echipa în situaţii limită şi să ducă meciul la penalty-uri.

La penalty-uri, pentru Dinamo au marcat Niculae, Boştină, Torje, Niculescu, Moţi, Grigore, Kone, Diabate, Molinero, dar a ratat Ianis Zicu. De la gazde, cei care nu au transformat loviturile au fost Gecov şi Liska. În total, au fost executate zece serii de penaltyuri, singurii jucători care nu au trecut prin furcile caudine fiind cei doi portari.

Înaintea meciului, Cristi Borcea le-a promis jucătorilor o primă de câte 50.000 de dolari „de căciulă”, în cazul în care vor reuşi miracolul de a se califica în grupele Ligii Europei.

Gigi Becali, după meci: „Am urlat de bucurie pentru Dinamo. Nu credeam să se întâmple asta vreodată!”.

Tags: dinamo  slovan liberec  victorie  
4416 vizite
Distribuie pe