Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2024
Vin, 23 Feb 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bute şi-a păstrat cu greu titlul mondial - VIDEO
Cotidianul  - Sambata, 25 Octombrie 2008
Mister KO, aşa cum este cunoscut în lumea boxului Lucian Bute, şi-a păstrat la puncte titlul mondial al categoriei supermijlocie, după ce l-a învins, prin decizia unanimă a arbitrilor, pe mexicanul Librado Andrade.
 
Partida a fost plină de suspans, ambii pugilişti făcând cunoştinţă cu podeaua. Mai întâi, în repriza a zecea a căzut mexicanul, dar acesta şi-a revenit şi l-a dominat pe român pe finalul mecilui. În ultimele secunde, Bute a fost trimis la podea, s-a ridicat cu greui, dar după ce a fost numărat de arbitru, a venit gongul salvator, care a adus gălăăeanului cea mai importantă victorie din carieră, chiar dacă aceasta a fost obţinută clătinându-se cu ultimele picături de energie.

"A fost o seară foarte grea pentru mine, am întâlnit un adeversar puternic şi, din nefericire, am avut emoţii pe final. Mulţumesc publicului pentru că m-a susţinut în cel mai greu meci din cariera mea, multumesc lui Dumnezeu că am rămas campion", a spus Bute la finalul meciului.

Aceasta a fost cea de-a 23-a victorie pentru Lucian Bute la profesionişti, pugilistul român păstrându-şi astfel titlul mondial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF. 

Pugilistul român Lucian Bute a declarat, sâmbătă, că a dominat clar meciul cu Librado Andrade, şi a adăugat că mexicanul a fost cel mai dificil adversar întâlnit în cariera sa, informează presa canadiană. "Am întâlnit un adversar foarte puternic, foarte bine pregătit. A fost cel mai greu meci din cariera mea de până acum. Cu excepţia ultimei reprize, am dominat clar meciul. În a 12-a repriză a fost peste mine. Am fost foarte obosit pe final şi de aceea am căzut la podea. Nu ştiu ce s-a întâmplat în ultima repriză, arbitrul trebuia să mă numere, dar nu ştiu de ce nu a făcut-o", a spus Bute. Pugilistul român a mulţumit Divinităţii şi fanilor din sală pentru succesul său: "Atmosfera din sală a fost extraordinară. A fost o mare presiune pe mine. Mulţumesc lui Dumnezeu şi fanilor pentru aceasta victorie. Nu ştiu dacă îi voi acorda revanşa lui Andrade, agentul meu va decide asta".

Adversarul românului, Librado Andrade, a afirmat că el este învingătorul moral al meciului şi se declară nedreptăţit de decizia arbitrului din ultima repriză: "Eu am învins în acest meci. Dacă arbitrul îl număra în ultima repriză, Bute era KO. Nu trebuia să pierd meciul în modul acesta. Mă simt furat că arbitrul nu mi-a acordat KO în repriza a 12-a. ştiu doar că l-am trimis la podea pe Bute şi trebuia să fie KO. Vreau revanşa împotriva lui". 
Tags: lucian bute  campion mondial  box  


2415 vizite
Distribuie pe