Locale Altele
Joi, 22 Februarie 2024
Joi, 22 Feb 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Le-a priit la Satu Mare!
Cristian Tudor  - Marti, 25 Noiembrie 2008

După un cantonament de şapte zile la Satu Mare, lotul României de fotbal - tenis a plecat la sfârşitul săptămânii trecute la Nymburg, în Cehia, la Campionatele Europene.

Vedeta lotului, Georgel Bobi
ş, a devenit campionul european în proba de simplu după un parcurs perfect. Acesta n-a pierdut niciun set și a trecut pe rând de Ucraina, Polonia și Republica Moldova în grupă, apoi de Franţa și Ungaria în grupa de calificare din sferturi şi de Elveția în semifinale.

 

În ultimul act, Bobiş l-a bătut pe reprezentantul Elveției, 2-0 la seturi 11-4, 11-9 . „N-am avut nicio emoție. Sunt fericit că am obținut această medalie și vreau să-i mulțumesc și lui Dorin Țuțuraș pentru faptul că ne-a găzduit la Satu Mare și a fost alături de noi și la Nymburg” a mai spus Bobiș.

 

În proba de dublu, România  a cucerit medalia de argint. Cu Florin Purice, Lucian Purice și Răzvan Păuna în lot, băieții noștri au învins în semifinale fosta campioană mondială, Slovacia, cu 2-1, dar apoi au pierdut finala în faţa gazdelor, scor 0-2.

 

A urmat medalia de bronz luată la dublu cross. Cehia a învins România în semifinale, scor 2-0 pentru ca apoi ai noștri să câștige finala mică în fața Ungariei, scor 2-0.

           

De remarcat că România a terminat pe locul patru la triplu, pierzând bronzul în fața Ungariei, scor 1-2 4-11, 11-9, 9-11

 

Din lotul de triplu fac parte Iuga Dorel, Haniecz Imre, Păuna Răzvan, Șeler Adrian și Purice Lucian.

Delegația României a terminat pe poziția a doua în clasamentul pe medalii la aceste Europene, iar luna viitoare lotul național va participa la Turneul celor 5 Națiuni de la BULL, Elveția.

Tags: fotbal tenis  campionat european  cehia  
2488 vizite
Distribuie pe