Locale Altele
Duminica, 4 Decembrie 2022
Dum, 4 Dec 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Celebrul bucătar Laci bácsi va găti la Zilele Culturale Partium
UDMR Satu Mare  - Vineri, 1 August 2014

Vă spusesem oare că cea de-a XIII-a ediție a Zilelor Culturale Partium are cea mai bună ofertă și pentru iubitorii mâncărurilor gustoase? Toți aceștia sunt invitați sâmbătă, 24 august, în Grădina Romei la concursul de bograci, care în acest an îl are ca președinte al juriului pe binecunoscutul maestru bucătar campion olimpic și cofetar Benke László, alias Laci bacsi.

În 1966 Benke László era bucătar-șef la raionul aperitive al Hotelului Szabadság, după care își continuă activitatea profesională ca bucătar-șef la Motelul Tihanyi și Restaurantul Gundel. În 1971 este bucătar-șef la Hotelul Sylvanus. În 1972 lucrează la Paris ca bucătar-șef al Casei Maghiare. Din 1974, pe o perioadă de 18 ani, este profesor al Colegiului de Catering Gundel Károly, fiind distins de către Guvernul Ungariei cu titlul de „Profesor Emerit”.

În 1979 își reia studiile în urma cărora obține calificativul de maestru bucătar, iar apoi, în 1980, acela de maestru cofetar. În 1981 lucrează în Olanda. Șapte ani mai târziu, în 1988, la Olimpiada de Gastronomie din Frankfurt obține, în calitate de lider al echipei regionale, marele premiu al națiunilor.

În 1992 conduce Restaurantul Mátyás Király care a obținut titlul de „Cel mai bun restaurant”. În 1996 este laureat cu premiu pentru întreaga activitate de Asociația Maghiară de Gastronomie. Din 1998 este cavaler al "Chaine des Rotisseurs". În 2000 își publică prima carte de bucate.

Iar acum, cu ocazia Zilelor Culturale Partium, își va prepara propriul său bograci, iar dumneavoastră sunteți invitați să vă înscrieți la acest concurs și să intrați în competiție pentru prepararea celui mai gustos bograci. Înscrierea la concurs se poate înregistra la sediul City Radio, strada I.C. Brătianu nr.1, până la data de 20 august.

Mâncarea bună cere băutură bună, poate chiar un șpriț bun. Cea de-a XIII-a ediție a Zilelor Culturale Partium rezolvă și această problemă, dumneavoastră neavând altceva de făcut decât să vizitați terasa vinurilor unde puteți degusta vinurile cramelor sătmărene și ale celor din zonă. Mai mult, rugăm pe această cale să ne contacteze toți producătorii care doresc să își prezinte produsele în cadrul degustării de vinuri la Zilele Culturale Partium.

După ce v-ați răsfățat stomacul cu specialitățile gastronomice, organizatorii Zilelor Culturale Partium au grijă și de condiția fizică a celor prezențI, amenajând Insula de Sănătate PrimaGym, unde veți fi inițiați de către specialiști în bazele zumba, deep work, bodyArt, spinracing și step aerobic.

Gastronomie, degustare de vinuri, gimnastică și multe alte evenimente vă așteaptă în perioada 18-24 august la cea de-a XIII-a ediție a Zilelor Culturale Partium!

Sponsori de Aur:

Tarr Beton, Kreativ, Autonet, A24, Barta Ati,  No Pardon Pub, Mindig Friss

Sponsori de Argint:

Rosendahl, Farmacenter, CBA, Arnisol, Nord Star, Hotel Astoria, Pizzerie & Motel Al Capone, Ratioterm, Clinica Korall, Aquastar, Salvator, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Hanna Konyhatechnika, Promocraft, Transpink, Gerbog. 

6995 vizite
Distribuie pe