Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Sătmăreanul Răzvan Krivach a câştigat Cerbul de Aur – VIDEO
Florin Răchitan  - Duminica, 7 Septembrie 2008

Sătmarul a obţinut cel mai mare succes muzical din ultimele decenii prin Răzvan Krivach, un tânăr care a uimit asistenţa şi juriul festivalului Cerbul de Aur de la Braşov cu o interpretare originală şi spectaculoasă a şlagărului internaţional "Too much love will kill you", într-un decor sofisticat, creat în bună măsură de el însuşi.
 
El a câştigat trofeul festivalului, devansându-i pe suedezii de la Biondo, care s-au mulţumit cu "Cerbul de Argint", şi pe prietenii lui din Cluj, Tony Poptămaş
&Desperado, care s-au clasat pe ultimul loc al podiumului. Show-ul prezentat de Răzvan al nostru a fost atât de impresionant, încât până şi ceilalţi concurenţi i-au acordat de la bun început cele mai mari şanse pentru câştigarea marelui premiu al festivalului.

Născut şi crescut la Satu Mare, Răzvan Krivach (în buletin Crivaci) este unul dintre "băieţii de la Jesters", care au avut mare succes în anii "90 nu doar la nivel local şi care, pe unde au ajuns, au format trupe renumite în ţară ori au făcut cariere solo remarcabile. În timpul şcolii generale a cântat la chitară în trupa de copii Inedit, iar în liceu a format legendara trupa The Jesters, împreună cu Gugu Mirea (Emanuel), Cornel (de la Stigma), Sergiu Berindei şi Luci Pop (Desperado), cu care a colindat toate festivalurile rock din zonă, bucurându-se de succes mare la nivel regional şi de adulaţia a mii de fani care mai umplu şi acum pereţii din centrul Sătmarului cu graffiti Jesters. Spre sfârşitul liceului, la un karaoke, a descoperit că are şi voce bună, aşa că a înfiinţat o nouă formaţie, Rapt Jeans, în care el era solistul, şi încă o vreme a continuat să participe la festivaluri cu ambele trupe.

După liceu, toţi băieţii de la Jesters au ajuns la facultăţi în alte oraşe, ceea ce a dus la dispariţia trupei, dar fiecare şi-a continuat cariera muzicală, fie solo, fie în alte trupe. Răzvan a făcut timp de un an facultate de filosofie la Cluj, dar pasiunea pentru muziză nu-i da pace, aşa că a intrat la Conservator. Atunci a început o nouă perioadă prolifică din punct de vedere muzical, colaborând cu diverse trupe şi având un show propriu, în fiecare seară, împreună cu Liviu Sorescu, la clubul Insomnia din Cluj. De asemenea, a fost şi DJ la Hard Rock Cafe. Au urmat participări la festivalurile cunoscute din România, succesul venind încet, abia în 2003 la Mamaia, când a luat nu mai puţin de patru premii.

Ediţia din acest an a Cerbului de Aur reprezintă o încununare a carierei sale de până acum, dar tânărul Krivach mai are planuri îndrăzneţe pentru viitor: încurajat de succesul pe care l-a avut cu partiturile scrise pentru două spectacole de teatru, acum doreşte să compună coloana sonoră pentru filme. "Dacă e să-mi doresc ceva, îmi doresc să las ceva în urmă. Eu cred ca ăsta e Raiul: să laşi în urmă ceva atât de marcant, încât, chiar şi după moartea trupului, să continui să trăieşti prin acel ceva" - declara recent Răzvan Krivach pentru revista Formula As.

Tags: krivach  trofeu  cerbul de aur  


4352 vizite
Distribuie pe