Locale Altele
Marti, 3 August 2021
Marti, 3 Aug 2021
Pizza de campanie electorală
Florin Răchitan  - Miercuri, 18 Noiembrie 2009

Un tânăr întreprinzător din Satu Mare, care ne-a obişnuit deja cu ideile care mai de care mai năstruşnice, a comis-o din nou.

Patronul restaurantului Moara cu Noroc, Aurel Răcăuţanu, a lansat noi sortimente de pizza, foarte potrivite pentru campania electorală de care, să fim sinceri, abia aşteptăm să scăpăm.

 

Pentru a face haz de necaz, Aurel Răcăuţanu îi invită pe sătmăreni să muşte din blaturile de pizza ce poartă numele celor mai cunoscuţi candidaţi la Preşedinţia României, preparate cu ingrediente care îi caracterizează pe aceştia.

 

Astfel, Pizza Geoană are, pe lângă mozarella, şuncă, bacon, ciuperci şi roşii, un ingredient mai puţin obişnuit prin părţile noastre, dar nelipsit din regiunea de baştină a candidatului social-democrat: prazul.

 

Din Pizza Băsescu nu poate lipsi, bineînţeles, ardeiul iute, care condimentează salamul, măslinele şi mozarella.

 

Pizza Antonescu este preparată cu porumb, roşii, ceapă, măsline şi ardei deloc iute, în timp ce Pizza Kelemen are şuncă, ciuperci şi… aţi ghicit: paprika.

 

Toate aceste sortimente pot fi comandate şi online de pe site-ul restaurantului Moara cu Noroc, clienţii care apelează la această modalitate de comandă beneficiind de reduceri semnificative la preţuri.

 

Tot pe site-ul respectiv, sătmărenii sunt invitaţi să răspundă, cu o doză necesară de umor, la un sondaj de opinie privind preferinţele lor în materie de pizza electorală.

 

Din primele răspunsuri la sondaj se pot alcătui următoarele concluzii:

 

Pizza Băsescu - Consistentă, însă mult prea iute. Îţi ia gura foc. Ţi se apleacă.

 

Pizza Geoană - Săţioasă şi consistentă; prazul îi conferă un gust aparte.

 

Pizza Antonescu – N-ar fi stricat dacă ar fi fost ceva mai consistentă; doar cu legume…

 

Pizza Kelemen – Păcat că reţeta nu se poate citi şi în limba română.

3004 vizite
Distribuie pe