Locale Altele
Miercuri, 26 Ianuarie 2022
Mie, 26 Ian 2022
Primul flashmob în Sătmar
Florin Răchitan  - Luni, 8 Martie 2010

Hypermarketul Real a găzduit sâmbătă după-amiază primul flashmob organizat la Satu Mare, sub privirile iniţial derutate, apoi entuziaste ale cumpărătorilor. La ora 17 fix, 30 de tineri de la Backstage Dance School, patronată de Erika Lucaci, au apărut parcă din senin şi au început să danseze împreună, pe o coregrafie stabilită dinainte.


 

Timp de trei minute, în difuzoarele hypermarketului au răsunat melodii cunoscute din anii ’60 până în zilele noastre, interpretate de artişti ca Elvis Presley, Michael Jackson, MC Hammer sau Rednex, pe care grupul de tineri a prezentat un dans sincron spectaculos, ce i-a determinat  pe cumpărători să facă un cerc în jurul lor şi să-i filmeze cu telefoanele mobile.


 

După trei cele trei minute de dans, încheiate cu un salt acrobatic al unui tânăr din grup, toţi participanţii la flashmob şi-au adunat genţile de pe jos şi au dispărut în mulţime, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
 

 

Sătmărenii, deloc obişnuiţi cu asemenea evenimente spontane, au apucat doar să aplaude puţin anemic, apoi au avut nevoie de câteva minute bune ca să realizeze ce s-a întâmplat. În final s-au arătat încântaţi de prestaţia tinerilor, mulţi declarând că a fost pentru ei cea mai plăcută surpriză a zilei.


 

„Dansatorii s-au descurcat excelent, având în vedere că am participat cu toţii pentru prima dată la aşa ceva. Ideea am preluat-o din Occident, unde asemenea evenimente sunt deja obişnuite, dar aduc mereu zâmbete pe feţele oamenilor. Asta am încercat şi noi să facem şi mă bucur că am văzut feţe zâmbitoare în mulţimea adunată ad-hoc în jurul nostru. Înseamnă că le-am oferit câteva clipe plăcute şi i-am scos din imobilitatea şi plictiseala specifică unui orăşel de provincie. Deja avem solicitări să ne prezentăm show-ul şi cu alte ocazii, în alte locaţii, unde îi vom surprinde din nou pe sătmăreni” – a declarat organizatoarea Erika Lucaci.

4913 vizite
Distribuie pe