Locale Altele
Luni, 2 Octombrie 2023
Luni, 2 Oct 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prima promoţie de DJ
Sergiu Lenghel  - Vineri, 2 Iulie 2010

Prima promoţie a Şcolii de DJ de la Satu Mare a dat examen vineri la clubul Bora Bora. Proba practică, dacă putem să-i spunem aşa, s-a dat la platane, cei 40 de cursanţi făcând un adevărat show unde toată lumea a dansat pe ritmuri de muzică de club.
 
 

Şi pentru că absolvirea trebuia asistată de un profesionist într-ale mixatului, DJ Moshu a venit de la Baia Mare pentru examenul final.
 

 

După trei luni de cursuri la Şcoala de Arte Satu Mare, cea care a înfiinţat secţia de DJ, promoţia 2010 a primit diplome acreditate de Ministerul Culturii. Doi dintre profesorii Şcolii de DJ au fost prezenţi în clubul sătmărean, Dacian Codreanu, inspector zonal în cadrul Uniunii Producătorilor de Fonograme din România şi Marius Iftimovici, redactor la Radio Transilvania.


 

Printre cei care au absolvit Şcoala de DJ şi pot să mixeze cu acte în regulă este şi o tânără brunetă sexy, pe care cu siguranţă o să o mai vedem prin cluburile din oraş. Pályi-Kis Annamária are doar 20 de ani şi se poate lăuda deja că deţine un atestat de DJ.
 


Ea a obţinut nota zece, însă merita 11, dacă ar fi să-l parafrazăm pe Dacian Codreanu, care a făcut parte din juriu alături de DJ Moshu şi Marius Iftimovici.
 

 

"Îmi place să pun în special muzică techno-house, dar publicul cere mai mult comercial. Am mixat în Bora Bora de câteva ori şi voi merge vara asta şi pe la Joy în Carei, dar şi la Apa. De-abia aştept să mixez prin cluburi" - spune entuziasmată tânăra originară din Cehu Silvaniei.

 

Annamária sau VJ Lanna - numele ei de scenă, este studentă la Universitatea Babes-Bolyai - filiala Satu Mare, specializarea Psihologie-Pedagogie şi nu ratează nicio seară din week-end petrecută în clubul Bora Bora.


VJ Lanna nu a fost singura reprezentantă a sexului frumos la cursurile de DJ, Jenica Gheţu în vârstă de 43 de ani, fiind şi ea "testată" la platane. S-a descurcat binişor, primind nota 9.
 

 

Un tânăr de 17 ani ne-a impresionat şi el, mai ales că a străbătut zeci de kilometri doar pentru a învăţa cum să mixeze. Orosz Zsolt este imobilizat în scaunul cu rotile şi a venit însoţit de mama sa tocmai de la Oraşu Nou. Nu merge la şcoală, însă a studiat altceva decât cei de vârsta lui. S-a documentat cel mai bine despre muzica house-club şi a primit nota zece la examen. Zsolt îl ascultă mult pe DJ Sterbinsky, unul din idolii săi, şi a fost prezent în fiecare săptămână la cursurile de DJ.
 

 

Cel mai bătrân cursant a fost băimăreanul Vasile Tarţa sau "Tarţone", cum îi spun prietenii. La cei 57 de ani ai săi, "seniorul DJ-ilor" din Maramureş s-a înscris la Şcoala de DJ pentru o încununare a carierei sale. "Din "95 am licenţă pentru a pune muzică. Am fost primul din Maramureş care a lucrat legal, iar aici am venit mai mult din plăcere. Eu pun muzică la petreceri private, dar din păcate, concurenţa neloială ne fură clienţii. Totuşi, nu mor de foame, nu mă plâng" - recunoaşte Vasile Tarţa, care îşi aminteşte că a pus muzică şi atunci când era mire la propria nuntă, în "79.
 

 

Cei 40 de DJ absolvenţi ai cursurilor de la Şcoala de Arte sunt din Satu Mare, Carei, Căpleni, Oraşu Nou, Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare, majoritatea dintre ei punând muzică pe la diverse evenimente private.

7072 vizite
Distribuie pe
Keresztesi Szilveszter
Buna seara, as vrea sa invat si eu sa mixez am echipament de dj, am 2 Pioneer CDJ 800 MKII merge sa folosesc, il folosesc cu un workstation American Audio VMS 4.1, dar vreau sa mixez in cluburi sau ori unde, dar mi trebe diploma, ca sa pot sa fac evenimente legal, daca mai este ceva scoala in satu mare undeva sami scrieti mesaj multam larevedere.
2017-10-11 00:17:28