Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Modele sătmărence, invitate pe marile podiumuri din Europa
Sergiu Lenghel  - Vineri, 27 August 2010

Două eleve din Satu Mare, una în vârstă de 13 ani şi alta de 16 ani, vor pleca în străinătate pentru a realiza diferite pictoriale în reviste de modă.

Ambele adolescente sunt înscrise la Gabys Models Agency şi vor câştiga primii bani serioşi la doar un an de când fac modelling.

 

La doar 13 ani…

 

O agenţie renumită din Bucureşti a şi pus ochii pe ea, însă doar vârsta o împiedică să defileze pe marile scene din Europa şi să participe la shooting-uri realizate peste hotare.

Frumuşică precum o păpuşă, o sătmăreancă în vârstă de doar 13 ani are toate şansele să facă carieră în modelling, o meserie pe care a îmbrăţisat-o în urmă cu un an, în mod întâmplător.

 

 „Am însoţit-o pe Georgiana, o prietenă de-a mea, la emisiunea <<Cum să devii model >> şi pot spune că m-am aflat în locul şi momentul potrivit. Erau nouă fete, însă mai lipsea una, aşa că Gabriela Sas, şefa agenţiei, m-a introdus în concurs şi astfel am ajuns în agenţie",  spune Karina Hendea, manechină în cadrul agenției Gabys Models.

 

Adolescenta va urma din toamnă clasa a VIII-a la Şcoala Generală "Bălcescu-Petofi", unde colegele ei o invidiază pentru felul cum arată. „Nu ţin nici un regim alimentar, ba chiar mănânc orice, chiar şi fast-food, dar nu am nicio problemă cu greutatea. Unele fete sunt invidioase pentru că sunt mai slabă decât ele", mărturiseşte tânăra adolescentă, care are o înălţime de 1,78 m şi 52 de kilograme.
 

 

Prima prezentare de modă a avut-o la restaurantul Paloma, unde a remarcat-o Bogdan Podolean, reprezentant al agenţiei „Mandarina Models" Bucureşti, care a promovat-o și pe Oana Ţimerman, o altă sătmăreancă ce a obţinut diferite contracte în străinătate.

 

„Când i-am spus lui Bogdan ce vârstă am, nu i-a venit să creadă. Pe atunci aveam doar 12 ani“,  îşi aminteşte Karina, care adoră să fie pe podium şi să prezinte diferite colecţii vestimentare. Pentru că nu are în prezent carte de identitate, tânăra manechină trebuie să mai aştepte până anul viitor pentru deplasarea în străinătate, unde o așteaptă ședințe foto și prezentări de modă.

 

„Karina arată aşa cum trebuie să fie un top-model: înaltă şi slabă. Am trimis poze cu ea şi lui Bogdan şi mi-a confirmat faptul că are toate calităţile pe care trebuie să le aibă un manechin. Se lucrează intens de pe-acum cu ea, am fost în urmă cu o lună la Bucureşti pentru a se obişnui cu şedinţele foto" - afirmă Gabriela Sas, managerul agenției Gabys Models.

 

Dacă înainte de a intra în lumea modei, i s-a părut o meserie banală, încurajată şi de părinţi, Karina este nerăbdătoare să urce pe podium, mai ales după recenta experienţă de la Iaşi, unde s-a desfăşurat „Romanian Fashion Week 2010“.

 

„Am defilat pe scenă alături de alte manechine de la agenţie. Mi-a plăcut mult şi oraşul, poate voi face acolo Facultatea de Drept, cine ştie? Dacă voi primi însă oferte din Bucureşti, probabil că voi rămâne acolo, dar în niciun caz nu vreau să locuiesc în Satu Mare, mi se pare prea plictisitor aici",  spune tânăra, care iubeşte la nebunie să facă shopping şi să călătorească. În vacanţă, de exemplu, a fost cu părinţii în Portugalia şi a ajuns chiar la Cabo da Roca, adică cel mai vestic punct al Europei Continentale. 

Frumuseţea nu este singura sa calitate, Karina a participat la mai multe olimpiade de limba română şi fizică, iar despre şcoală, deşi nu o prea aşteaptă, ea spune că nu o va neglija, cu toate că va lipsi cu siguranţă de la câteva ore.

 

Handbalista-manechin…

 

Alături de Karina, o altă sătmăreancă se află sub aripile agenţiei din Bucureşti. Silvia Lung are 16 ani şi va pleca în luna noiembrie în capitala Franţei pentru mai multe săptămâni, unde va câştiga mii de euro.

 

Elevă în clasa a X-a la Colegiului Economic „Gheorghe Dragoş”, Silvia speră să ajungă să cunoască faima în capitala mondială a modei.

 

„Ar fi trebuit să merg în luna iunie, dar aparatul dentar, pe care îl port şi acum, mi-a dat peste cap toate planurile. Puteam sta acolo toată vacanţa de vară”,  spune Silvia, care va împlini în toamnă un an de când s-a înscris la agenţia Gabrielei Sas.

 

Părinţii ei nu prea sunt de acord cu faptul că fiica lor va pleca departe de casă, de una singură, şi vor ca Silvia să pună şcoala pe primul loc şi mai apoi modelling-ul. Unchiul tinerei a fost cel care a influenţat-o şi a luat-o de mână pentru a face cunoştinţă cu managerul Gabys Models.

 

„Gabi a trimis poze cu mine la Bucureşti şi m-au chemat pentru şedinţe foto. Agenţia respectivă intermediază plecarea tinerelor modele din România în străinătate. Oana Ţimerman, spre exemplu, lucrează şi ea pentru ei. A prezentat vestimentaţii de la Giorgio Armani. Şi mie mi-ar plăcea să ajung un model internaţional”,  mărturiseşte plină de entuziasm tânăra.

 

Chiar dacă va lipsi de la ore, Silvia nu îşi face probleme şi spune că modelling-ul reprezintă pentru ea cea mai mare prioritate, iar la școală va recupera orele pierdute într-un timp relativ scurt.

 

Va renunţa până şi la pasiunea ei pentru handbal, sport pe care îl practică la Clubul Sportiv Marta Baia Mare. „Fac de doi ani handbal, dar încet-încet voi renunţa pentru că nu mă mai pot împărţi în atâtea locuri. Noroc că antrenamentele le fac la Satu Mare, eu joc şi la echipa de handbal a liceului” – mai spune tânăra manechină, care joacă pe post de portar şi inter la CS Marta Baia Mare.

 

După terminarea liceului, Silvia vrea să continue în domeniul contabilităţii şi se va înscrie la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti. Nu vrea însă nici în ruptul capului să renunţe la prezentările de modă, shooting-uri şi pictoriale, lucruri pe care le va face până când aspectul fizic îi va mai permite. Şi la cum arată, cu siguranţă că va face carieră în modelling multă vreme

 

4467 vizite
Distribuie pe