Locale Altele
Luni, 5 Decembrie 2022
Luni, 5 Dec 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Miting Aviatic 2012
Florin Răchitan  - Sambata, 11 August 2012

Spectacol total pe cer şi pe pământ sâmbătă, la cea de-a V-a ediţie a Mitingului Aviatic de la Satu Mare. Pe o vreme superbă, cu nori pufoşi pe cer, mii de sătmăreni au venit pe aeroport ca la iarbă verde, pentru a urmări acrobaţiile aeriene ale aşilor aviaţiei din România şi Ungaria, care nu s-au zgârcit cu surprizele.
 

 

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean, Aeroportului Internaţional Satu Mare şi Aeroclubului României, în parteneriat cu Tarom, OMV şi EuroSpeed.
 

 

Deschiderea oficială a avut loc la amiază, când preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi directorul Aeroclubului României, George Rotaru, au dat startul show-ului aviatic. Apoi,  timp de mai bine de trei ore, spectatorii s-au putut delecta cu evoluţiile spectaculoase cu avioane şi planoare, salturi în tandem cu paraşuta, dar şi cu apariţiile unui avion de vânătoare MIG 21 Lancer şi al unui elicopter Puma al Forţelor Aeriene Române.


 

Aeroclubul României a trimis la Satu Mare echipa Şoimii României, în formaţie completă de cinci avioane de acrobaţie pilotate de George Rotaru - lider formaţie, director general al Aeroclubului Român; aripa stângă Iorgov Cristian - pilot instructor Aeroclubul din Arad; aripa dreaptă Ferencz Laszlo - pilot instructor Aeroclubul din Oradea; coada formaţiei Boger Attila - pilot instructor la Aeroclubul din Cluj; evoluţie solo Andrei Şerbu - comandant adjunct la Aeroclubul Ploieşti.

 

Dintr-un avion GA8, pilotat de comandantul de la Arad, Haţegan Vasile, au fost lansaţi şase paraşutişti, printre care campioana naţională Simona Stan, sătmăreancă prin adopţie, ei fiind angajată la Aeroclubul Satu Mare.
 


 

Au mai făcut spectacol pe cer două avioane ZLIN de acrobatie, ce fac parte din formaţia  Vulturii Tricolori şi trei avioane ultrauşoare şi un planor. De asemenea, aerocluburile din Ungaria au fost reprezentate la Satu Mare de trei avioane ultralight Apolo Fox şi avionul Suhoi 29, pilotat de multiplul campion mondial Zoltan Veres, deţinătorul unui record de Guiness Book, după ce a făcut 408 tono-uri în 20 minute.
 
 

Şi în acest an, sătmărenii au avut ocazia să zboare cu o aeronavă Tarom, ce a survolat judeţul în zbor la joasă înălţime. La finalul mitingului a avut loc obişnuitul concert de after-party, pe scenă urcând surorile Hotca, Tudor Toduţ, Ioana şi Sorinel de la Şcoala de Arte şi îndrăgiţii interpreţi Aurel Tămaş, formaţia United din Ungaria şi Corina.


 

3566 vizite
Distribuie pe