Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
De Sfântul Valentin, Mexicul a bătut recordul mondial la sărutat
Libertatea  - Luni, 16 Februarie 2009

Sâmbătă, de Sfântul Valentin, Mexicul a bătut recordul mondial la sărutat, ce fusese deţinut de Londra, cu peste 40.000 de persoane care s-au sărutat simultan în piaţa centrală a capitalei mexicane, relatează AFP.

Recordul deţinut de Londra era de 32.000 de persoane. ""Sunt 42.225 de persoane în piaţă, dar, din păcate, n-aţi participat toţi la record. Participanţii sunt în număr de 39.897 şi noul record de persoane care s-au sărutat simultan este al Mexicului"", a declarat către mulţime responsabilul Guinness Book pentru America, Carlos Martinez.

Primăria capitalei mexicane, care a ales pentru Ciudad de Mexico sloganul ""Besame mucho"", titlul unui celebru bolero compus în 1940 de cântăreaţa mexicană Consuelo Velazquez, a plasat tentativa de record sub semnul ""dragostei fără violenţă"".

Mai multe asociaţii militante şi-au anunţat participarea la manifestare pentru a denunţa violenţa din Mexic, unde s-au înregistrat peste 5.300 de morţi violente în 2008, provocate de activităţile infracţionale ale cartelurilor drogurilor.

Recordul la sărutat este considerat şi un răspuns la acţiunea primarului din Guanajuato, din centrul Mexicului, care a vrut să interzică în luna ianuarie sărutatul în public în oraşul său. Acest imens sărut colectiv ""îi transmite lumii întregi un semnal de respect din Ciudad de Mexico pentru toate libertăţile"", a declarat ministrul turismului din districtul federal al capitalei, Alejandro Rojas Díaz.

Tags: sarut  record  mexic  
1687 vizite
Distribuie pe