Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Singurul porc din Afganistan a fost pus în carantină de teama gripei porcine
Gândul  - Joi, 7 Mai 2009

Unicul porc existent pe teritoriul Afganistanului (stat musulman), cel de la grădina zoologică, are viaţă grea zilele acestea.

Din cauza temerilor că ar putea îmbolnăvi oamenii de aşa-numită „gripă porcină”, guiţătorul a fost plasat „în carantină”: a fost închis într-un ţarc, izolat de restul animalelor şi de oamenii care vin să viziteze grădina zoologică din Kabul, relatează Reuters.

Porcul (singurul despre care există informaţii în Afganistan) este o curiozitate pentru afganii musulmani, deoarece produsele din carne de porc sunt nu numai ilegale, dar sunt considerate şi o adevărată blasfemie.

Directorul grădinii nu a stat deci foarte mult pe gânduri şi a ordonat personalului de la zoo să îl izoleze imediat în căsuţa lui de iarnă.

„Majoritatea oamenilor nu au multe informaţii despre gripa porcină şi, văzând un porc, ar putea intra în panică, temîndu-se de o contaminare (n.r. – niciun caz de gripă porcină nu a fost deocamdată semnalat în Afganistan). Pentru a linişti temerile, am pus porc porcul la adăpost”, a explicat directorul grădinii zoologice, Aziz Gul Saqib.

Despărţit de partenera de ţarc: capra

Porcul, ce are totuşi o valoare sentimentală pentru afgani (animalul fiind dăruit de China ca simbol al reconstrucţiei acestei ţări devastate de conflicte) stă încă de duminică în „arest”. Cea mai mare povară nu pare totuşi faptul că e ţinut departe de vizitatori, ci despărţirea de partenera sa de ţarc, o capră. Cei doi nu se vor mai putea bucura împreună de primăvară, ca până acum. „Porcul s-a împrietenit cu o capră şi era fericit să-şi petreacă vremea cu ea, în ţarc, unde se mai află alte capre şi cerbi”, a mai spus directorul.

Grădina zoologică din Kabul este una destul de diferită faţă de cele din lumea civilizată, cu doar câteva animale, destul de comune. Starea sa actuală este imputabilă talibanilor, care au mâncat căprioarele şi iepurii şi au împuşcat mortal unicul elefant din Grădina Zoologică. Leul grădinii are şi el rănile lui de război: un mujahedin intrase în cuşca felinei pentru a se lăuda, dar a fost ucis de animal. A doua zi, fratele talibanului a venit să răzbune moartea rudei sale: a aruncat o grenadă în leu, lăsând animalul fără dinţi şi orb.

Tags: porc  afganistan  carantina  
2066 vizite
Distribuie pe