Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A început Oktoberfest - FOTO
Libertatea  - Sambata, 19 Septembrie 2009

Oktoberfest, cel mai mare festival anual de bere din lume a luat startul sâmbătă, la ora locală 12.00, la a 176-a ediţie.

Primarul oraşului Munchen, Christian Ude, a dat startul festivalului înfingând robinetul în butoiul imens cu bere.

Respectând protocolul festivalului, el i-a înmânat prima halbă de bere premierului landului Bavaria, Horst Seehofer, apoi 12 salve de tun au anunţat că a venit momentul ca berea să curgă pentru miile de vizitatori adunaţi pe pajiştea Theresenwiese.

În cele 16 zile de Oktoberfest sunt aşteptaţi aproximativ şase milioane de vizitatori şi iubitori de bere, atât localnici, cât şi străini. Preţul unei halbe de bere, care are un litru, variază între 7,90 şi 8,15 euro. Mâncarea specifică festivalului german este puiul la rotisor, "Handl", dar nici cârnaţii nu sunt lăsaţi deoparte.

Istoria Oktoberfest a început în anul 1810, cu ocazia căsătoriei prinţului moştenitor Ludwig, viitorul rege Ludwig I, cu prinţesa Therese von Sachsen-Hildburghausen. La eveniment au fost invitaţi cetăţenii oraşului München. Petrecerea a ţinut şase zile, între 12 şi 17 octombrie şi s-a desfăşurat pe pajiştea de la porţile oraşului München, care mai apoi a primit numele Theresienwiese, în cinstea prinţesei.

De atunci, Theresienwiese a devenit locul de desfăşurare a sărbătorii Oktoberfest, pe care bavarezii o numesc Wies"n. Începând din 1819, festivalul a intrat sub patronajul edililor oraşului, care şi-au asumat responsabilitatea organizării sale anuale.
   

Tags: oktoberfest  festival  munchen  
3857 vizite
Distribuie pe