Locale Altele
Joi, 21 Septembrie 2023
Joi, 21 Sept 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Poetul Friedrich Schiller, somat să-şi plătească abonamentul Tv
Gândul  - Vineri, 3 Octombrie 2008

Friedrich Schiller, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi poeţi şi dramaturgi ai Germaniei, a rămas restant la plata abonamentului la televizor, cu toate că este mort din 1805.
 
Aparent, Schiller nu şi-a plătit abonamentul lunar în valoare de 17 euro, aşa că agenţia de colectare a abonamentului, GEZ, s-a sesizat imediat în legătură cu această gravă abatere şi i-a trimis “restanţierului” un avertisment scris cum că va fi dat în judecată dacă nu-şi reglementează cât mai repede situaţia. “Scrisorica” a fost trimisă unei şcoli primare din Weigsdorf-Köblitz, un orăşel din Saxonia, care poartă numele poetului, notează publicaţia britanică The Telegraph. Directorul şcolii a primit-o cu umor şi a răspuns GEZ că “adresantul nu mai este în poziţia de a asculta radioul sau de a urmări televizorul”.

GEZ, ca orice agenţie germană care se respectă şi îşi respectă şi clienţii, a replicat printr-un al doilea avertisment, prin care îi explica defunctului poet că poate fi exonerat de la plata abonamentului doar dacă face dovada faptului că nu deţine nici radio nici televizor. Michael Binder, directorul şcolii, a avut amabilitatea să răspundă şi la a doua scrisoare: “Le-am spus celor de la GEZ că Schiller nu mai este printre noi de ceva timp şi am inclus şi CV-ul lui în scrisoare”.

După ce confuzia a fost lămurită, un reprezentant al agenţiei şi-a cerut public scuze, explicând că “noi avem de-a face cu atât de multe date, încât este posibilă şi o astfel de confuzie, mai ales că numele de Friedrich Schiller nu este chiar neobişnuit”. Cu precizie nemţească şi umor neintenţionat, reprezentantul a dat asigurări că “statutul lui Herr Friedrich Schiller va fi modificat acum în sistemul nostru computerizat”, în aşa fel încât acesta să nu mai fie deranjat cu factura la abonamentul Tv.

Tags: schiller  poet  restanta  abonament tv  
2245 vizite
Distribuie pe