Locale Altele
Duminica, 14 Aprilie 2024
Dum, 14 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Centru Social de Urgenţă pentru oamenii fără adăpost din Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 5 Decembrie 2008

Primarul Iuliu Ilyes a tăiat azi panglica de inaugurare a Centrului Social de Urgenţă de pe strada Gladiolei din cartierul 14 Mai.
 
Odată cu acest moment festiv a fost dată în folosinţă o instituţie modernă, aflată în subordinea Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Satu Mare şi destinată persoanelor cu probleme sociale grave.

La acest eveniment au participat, printre alţii, şi viceprimarul Kereskenyi Gabor, fostul viceprimar Viorel Solschi, care a coordonat proiectul pentru realizarea acestui centru, precum şi directorul Fundaţiei „Hans Lindner”, Tiberiu Koczinger, cel care a înfiinţat şi a administrat în primii ani adăpostul de noapte ce s-a transformat acum în centru social de urgenţă, cu o diversitate mai mare de servicii pentru nevoiaşii Sătmarului.


Proiectul, în valoare totală de 700.000 de lei, a fost finanţat de Ministerul Muncii şi de Primăria Satu Mare, iar banii au fost cheltuiţi pe reabilitarea şi modernizarea clădirii, dotarea ei cu mijloacele necesare activităţii de protecţie socială, precum şi pe încheierea de parteneriate şi angajarea de specialişti care vor asigura serviciile de asistenţă celor care au nevoie de acestea.


În centru se poate asigura adăpost pentru 36 bărbaţi şi 24 femei şi există un spaţiu special amenajat pentru mamele şi copiii victime ale violenţei familiale. În timpul zilei, asistenţii sociali, psihologii şi asistenţii medicali asigură beneficiarilor consiliere socială şi psihologică, servicii medicale şi de îngrijire, îi ajută să-şi găsească un loc de muncă, iar seara le oferă o cină şi adăpost pentru noapte.

De asemenea, o echipă de intervenţie mobilă caută prin oraş oamenii fără adăpost, cărora le oferă ajutor de urgenţă şi îi îndrumă spre centru.


Serviciile se acordă pentru o perioadă de tranzit de maxim şase luni, în scopul prevenirii dependenţei de sistemul social.   

Tags: centru  social  urgenta  boschetari  
12907 vizite
Distribuie pe
Andreea Leordean
Și gravida momentan in 4 luni
2023-06-25 19:12:57
Andreea Leordean
Buna sunt o fata de 25 ani bolnava cu multiple afectiuni si nu am nici casa ….
2023-06-25 19:11:30
Pater otto
Vreau un adapost in satu mare ca nu am unde sta
2022-03-01 13:10:11