Locale Altele
Duminica, 5 Decembrie 2021
Dum, 5 Dec 2021
Balul Clubului Rotary pentru sprijinirea Centrului de Excelență
Rotary Club Satu Mare  - Luni, 27 Mai 2013

"Rotary sprijina excelenta" este motto-ul sub care se desfasoara anul acesta balul Clubului Rotary Satu Mare, unul dintre evenimentele sociale de referinta in peisajul satmarean din ultimul deceniu.

 

Intalnirea, gazduita vineri, 31 mai 2013, de la ora 19 de restaurantul Romantic, avandu-l  ca animator pe Pavel Bartos, va fi pentru cei prezenti un prilej de relaxare, bucurie si solidaritate.

 

Scopul balului este unul filantropic, acela de strangere de fonduri pentru crearea unui mediu adecvat inaltei performante prin amenajarea in cadrul nou-infiintatului Centru Judetean de Excelenta Satu Mare a unei sali multimedia, interdisciplinare.

 

Centrul Judetean de Excelenta Satu Mare s-a infiintat la solicitarea Inspectoratului Scolar al judetului Satu Mare, incepand cu anul scolar 2012 - 2013, conform Ordinului nr.5958 din 23 octombrie 2012.

Acesta isi desfasoara activitatea in cladirea Colegiului National Mihai Eminescu, avand ca preocupare descoperirea, dezvoltarea si promovarea abilitatilor si a potentialului elevilor satmareni prin intermediul unei educatii individualizate si a mentoratului, intr-un mediu de formare armonioasa, echilibrata, sub indrumarea unui corp profesoral cu vocatie.

 

Cifrele primului an de functionare sunt urmatoarele:

* 7 discipline: biologie, chimie, fizica, informatica, istorie, limba romana, matematica;

* 12 grupe, 37 de cadre didactice, 149 de elevi admisi din 300 de candidati;

* 120 de participanti la olimpiadele judetene - 50 de premii;

* 20 de participanti la olimpiadele nationale - 6 premii si mentiuni;

* 30 de participanti la concursurile judetene - 13 premii.

 

Sprijinirea excelentei se pliaza perfect pe misiunea pe care si-a asumat-o in mod voluntar fiecare rotarian odata ce a devenit membru al acestei imense organizatii de mare prestigiu care este Rotary International si anume aceea de a promova intelegerea, bunavointa si pacea in lume, prin imbunatatirea sanatatii, sprijinirea educatiei si atenuarea saraciei.

 

Este un proiect de suflet, ce onoreaza deviza Rotary "Service above self" (a servi mai presus de tine insuti).  Probabil cel mai mare serviciu pe care Rotary il aduce comunitatii este acela de a o face sa actioneze solidara ca o familie la problemele si provocarile din jurul ei. Va propunem solidaritatea pentru excelenta, va propunem sa actionam ca o familie pentru succesul unor copii exceptionali.

 

Donatii se pot face in conturile Clubului Rotary Satu Mare:

RO50INGB0000999902901863 - deschis la ING Bank si
RO69BTRL03101205K39263XX - deschis la Banca Transilvania.

1877 vizite
Distribuie pe