Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Val de tentative de sinucidere în judeţul Satu Mare
Leontina Volosciuc, Lorena Georgi  - Marti, 9 Decembrie 2008

Un bărbat de 48 ani a murit aseară, după ce s-a spânzurat în locuinţa sa de pe strada Odoreului din Satu Mare. Pe când au fost solicitaţi la faţa locului medicii de la Ambulanţă, bărbatul era decedat deja de câteva ore.
 
Poliţiştii prezenţi la faţa locului au stabilit că în cauză nu sunt suspiciuni de omor, iar motivul pentru care acesta a recurs la gestul suicidar nu este cunoscut.

Tot aseară, la Livada, un bărbat de 39 ani, cunoscut cu probleme psihice, a încercat să-şi pună capăt vieţii prin spânzurare. Roland S. lucra la o firmă care efectuează reparaţii capitale la clădirea Liceului Agricol din Livada. Pe fondul unor probleme familiale, dar probabil şi din cauza unor conflicte la locul de muncă, bărbatul a luat o funie şi a încercat să se omoare. A fost găsit însă la timp de membrii familiei, care au chemat salvarea. Bărbatul, care a mai fost internat la Psihiatrie, a primit ajutorul medical necesar.

Tot luni, însă dimineaţa, un alt bărbat în vârstă de 35 ani din Satu Mare a fost cât pe ce să treacă în lumea cealaltă, după ce a luat o supradoză de calmante. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Satu Mare, unde i s-a efectuat o spălătură gastrică şi a fost suspus unor investigaţii.

 

În ultimele patru zile, nu mai puţin de nouă sătmăreni au încercat să se sinucidă.  Numărul celor care sunt salvaţi în ultima clipă sau al celor pentru care nu se mai poate face nimic creşte de la o zi la alta.

În opinia medicului psihiatru Virgil Enătescu, unul dintre motivele care determină asemenea gesturi poate fi criza socială prin care trecem cu toţii. „O bună parte a persoanelor care recurg la suicid sunt neglijate, sunt oameni izolaţi care nu comunică. Eu aş căuta motivul principal în lipsa de afectivitate, ce caracterizează din plin perioada în care trăim. Nu recurg la astfel de gesturi decât oamenii care se simt singuri şi care nu pot să-şi împartă problemele cu nimeni”, este de părere dr. Virgil Enătescu.

În ceea ce priveşte metodele alese, şeful secţiei de Psihiatrie spune că „femeilor le este frică de durere, motiv pentru care recurg la medicamente. Bărbaţii folosesc, de obicei, metode mai brutale”.

Tags: tentative  sinucidere  satu mare  
2081 vizite
Distribuie pe