Locale Altele
Joi, 24 Iunie 2021
Joi, 24 Iun 2021
Tabere de vară pentru copii bolnavi, prin Raza Speranţei
Fundaţia Hans Lindner  - Marti, 2 Iulie 2013

La fel ca în anii trecuţi, Fundația Hans Lindner, prin programul Raza Speranţei, facilitează  accesul la concedii odihnitoare şi asigurarea condiţiilor prielnice recuperării copiilor cu boli maligne din județ. 


 

În perioada 24- 30 iulie a avut loc Tabăra Aventurilor la Sárospatak - Ungaria, dedicată acestor copii şi familiilor lor, organizată împreună cu Fundația Kosztyu Ádám din localitatea respectivă.

 

Un număr de 135 de persoane, din care 78 de copii, împreună cu părinţii lor, veniţi din Ungaria, Ucraina şi România,  s-au putut juca şi distra, au avut ocazia să formeze prietenii, iar părinţii, implicându-se şi ei activ în realizarea programelor, au putut schimba experiențe referitoare la boala propriilor copii.

 

Programele  oferite copiilor în cursul săptămânii au fost diverse: parcurgerea de trasee parc aventuri, lupte medievale, trageri cu arcul, auto-cross, acrobatism cu bicicleta, coborâri cu bobul  pe şine, lansări de şoimi, jonglări cu focul, demonstraţii ale pompierilor şi jandarmilor, spectacol și haz cu clovni, jocuri în bazinul taberei, îndeletniciri manuale şi întreceri ale familiilor.

 

Tabăra a durat doar o săptămână, însă organizatorii sunt încrezători în faptul că atât copiii, cât şi adulţii s-au putut detașa de  problemele zilnice de acasă şi s-au bucurat de clipe de neuitat.

 

Un alt moment de bucurie pentru  12 familii din programul Raza Speranței  l-a reprezentat excursia de 3 zile în Maramureș, unde copiii și părinții au vizitat Mănăstirea Bârsana, Muzeul  Etnografic al Maramureșului și fauna din judeţul vecin. Punctul de atracție maximă l-a reprezentat drumeția cu mocănița pe Valea Vaserului, o excursie de o zi cu trenul reprezentând o adevărată aventură.
 

 

În mijlocul pădurii întunecate sau pe pajiştile invadate de soare, în gările singuratice sau în tabăra energică şi zgomotoasă a muncitorilor din pădure, parfumul fumului rezultat din arderea lemnului uscat de brad si fag in focarul mocănitei, țăcănitul ritmic al roților, șuieratul locomotivei  au reprezentat pentru copiii  o întoarcere în timp spre o lume fascinantă.
 

 

Aventura s-a încheiat cu vizitarea impresionantei Cascade a Cailor din Borșa, unde copiii au admirat spectaculosul peisaj oferit de căderea apei, defileul stâncos și coloritul vesel al pădurii.

 

Organizatorii mulţumesc şi pe această cale celor care au contribuit la buna desfăşurare a taberelor, cu o deosebită consideraţie domnilor Gheorghe Bodea, Camil Burian, Băbuţ Cristian, Hutton Richard, Barta Ludovic, Varga Arpad, Reich Ferenc, Pasztor Zoltan, Zaha Sandor, Szasz Jozsef, dar şi tuturor celor care au direcţionat cei 2%  din impozitul pe venit  Fundației Hans Lindner. Ei sunt într-adevăr părtaşi la menţinerea vie a speranţei!

1303 vizite
Distribuie pe