Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Protest discret în Piaţa de maşini împotriva triplării taxei auto
Lorena Georgi  - Duminica, 14 Decembrie 2008

Dacă la Bucureşti, Timişoara şi în alte oraşe din ţară şoferii sau viitori conducători auto au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva triplării taxei pe poluare, la Satu Mare lucrurile decurg într-un mod mai discret.
 

S-a terminat cu profitul pe care îl obţineau în ultimele luni dealerii de autoturisme prin vânzarea de maşini cumpărate la mâna a doua în străinătate, aduse la Satu Mare, în unele cazuri modificate, înmatriculate şi scoase la vânzare fie în faţa blocului, fie la Piaţa de maşini.

Chiar dacă a fost plină ochi, atât piaţa, cât şi perimetrul din jurul ei, adică strada Magnoliei, sătmărenii nu au cumpărat nicio maşină. În cel mai bun caz s-a reuşit tranzacţionarea unor Dacii. În schimb, BMW-uri, Ford-uri, VW-uri şi alte frumuseţi de maşini puse la vânzare la un preţ de nimica nu şi-au găsit cumpărători.

În semn de protest faţă de decizia Guvernului României, afaceriştii de maşini şi-au inscripţionat pe maşini cu spray alb textul "Jos cu taxa auto", însă niciunul nu s-a încumetat să iniţieze vreo formă mai spectaculoasă de protest.

Cu toate că oferta era bogată, nimeni nu s-a încumetat să cumpere. Toată lumea aşteaptă să se rezolve situaţia creată de Guvern prin triplarea taxei pe poluare şi nimeni nu are chef să scoată din buzunar o mică avere pentru a înmatricula nişte maşini care costă mult mai puţin în Germania, de exemplu.

Tags: taxa  auto  piata  masini  protest  
2259 vizite
Distribuie pe