Locale Altele
Sambata, 19 Iunie 2021
Sam, 19 Iun 2021
O tânără spanioloaică face film documentar despre copiii străzii
Diana Bretan  - Luni, 2 Septembrie 2013

Veronica Fernandez are 27 de ani si este absolventa a Scolii Internationale de protocol din cadrul Universitatii “Miguel Hernandez” din Elche - Spania. 

Profesia si in acelasi timp pasiunea acestei tinere este cea de a forma si dirija echipe de productie in filme si show-uri TV nationale si internationale, incepand de la contracte, filmare, sonorizare, recuzita, machiaj etc.

 

Dintre cele mai importante proiecte la care a lucrat amintim “The Councelor” cu regizorul Ridley Scott, unde a format echipa cu actorii Penelope Cruz, Javier Bardem si Cameron Diaz; pelicula TETRO, filmat in Alicante – orasul in care locuieste Veronica, unde a lucrat cu Francis Ford Coppola; filmul Green Zone, la care a lucrat cu actorul Matt Damon, filmul Triage, cu Colin Farrel etc.

         

In prezent, Veronica lucreaza la un TV show ca si secretar de productie, realizat si distribuit de ITV din Marea Britanie, o comedie despre strainii care aleg ca destinatie de vacanta coastele Spaniei. Show-ul se intituleaza “Benidorm” si este filmat in orasul cu acelasi nume.

        

Sosita la Satu Mare saptamana trecuta, Veronica a ales sa ajute Asociatia STEA prin realizarea unul documentar profesionist, care va fi subtitrat in limbile engleza, franceza, italiana si spaniola si va fi difuzat la nivel international.

 

In cel mai scurt timp vor ajunge la Satu Mare o echipa cu un cameraman si un sunetist, ambii cu mari realizari in domeniul productiei cinematografice in Spania, cei trei urmand ca timp de două luni sa-si puna in aplicare talentele.

 

“Am intalnit-o pe Ylenia, voluntara voastra din Italia, la o întrevedere in Spania. Stia cu ce ma ocup si mai stia ca pe langa munca pe care o fac particip cu mult suflet la actiuni de voluntariat. Mi-a propus sa ajut Asociatia STEA si uite-ma aici” - spune cu mult entuziasm Veronica.

         

Desi este de doar cateva zile la Satu Mare, Veronica i-a cunoscut pe beneficiarii Asociatiei STEA si a si vizitat cateva din colibele in care majoritatea traiesc.

 

“Pentru mine nu este ceva nou ceea ce am vazut. Facand munca de voluntariat de multi ani, pot spune ca m-am confruntat cu multe situatii de acest gen. Insa ceea ce am vazut este o realitate dura si totodata interesanta. In Spania am cunoscut multi tigani, insa nu traiesc chiar in aceste conditii precare. Consider ca trebuie sa ne deschidem ochii si sa ne indignam. Nu putem sa stam acasa pe canapele, mancand si jucand play-station in timp ce afara unii mor de foame sau ingheata de frig. Este inacceptabil!” - spune Veronica.

      

Potrivit echipei STEA si Veronicai Fernandez, documentarul isi propune sa evidentieze atat viata si trairile celor care isi duc veacul pe strazi sau in conditii inumane, cat si activitatile de la Centrul de zi prin care majoritatea beneficiarilor primesc o sansa la o viata decenta.

       

De mentionat ca toate cheltuielile acestui proiect vor fi suportate de catre voluntarii spanioli, care au ales sa-si dedice două luni ajutand Asociatia STEA si copiii si tinerii strazii din Satu Mare.

1844 vizite
Distribuie pe