Locale Altele
Miercuri, 26 Ianuarie 2022
Mie, 26 Ian 2022
Vârstinicii de la Caritas au vizitat Căminul de zi Sf. Iacob
Caritas Satu Mare  - Joi, 12 Septembrie 2013

Douăzeci de vârstnici de la Centrul de zi Speranţa al Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare au vizitat joi Căminul de zi Sf. Iacob. Ei au dorit să facă cunoştinţă mai îndeaproape cu serviciile oferite de căminul de zi, aceasta fiind o alternativă pe viitor pentru ei în ceea ce priveşte îngrijirea lor.

 


Coordonatoarea Căminului de zi Angela Kincses le-a prezentat instituţia şi serviciile de care beneficiază vârstnicii, iar beneficiarii actuali au vorbit despre experienţa lor din cadrul instituţiei au împărtăşit povestea lor personală, cum şi de ce vin la cămin şi ce înseamnă pentru ei acest loc.

 

Vizitatorii au avut ocazia să participe la activitatea zilnică prin care specialiştii urmăresc menţinerea stării de sănătate a vârstnicilor la un nivel cât mai optim. Beneficiarii Căminului de zi Sf. Iacob sunt vârstnici care suferă de boli cronice şi care nu mai pot fi lăsaţi fără supraveghere din cauza stării lor de sănătate.

 


Această vizită face parte din programele de pregătire pentru Ziua Internaţională a Persoanelor în Vârstă. În şirul acestui program mai urmează vizita la cămin a unei coafeze şi a unei manichiuriste care îi vor beneficiarii, va avea loc un concurs de quiz între vârstnici şi tinerii cu disabilităţi de la Centru de Integrare prin Terapie Ocupaţională Casa Perla.

 

Programul se va încheia cu masă festivă la unul dintre restaurantele din municipiul Satu Mare chiar în ziua de 1 octombrie, Ziua Internaţională a Persoanelor în Vârstă.

 

965 vizite
Distribuie pe