Locale Altele
Luni, 2 Octombrie 2023
Luni, 2 Oct 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Seminar de terapie expresivă pentru specialişti din trei ţări
Asociaţia STEA  - Joi, 17 Octombrie 2013

In aceasta saptamana, 14 profesionisti din cadrul a 5 organizaţii neguvernamentale care lucrează cu copii şi tineri aflaţi în dificultate din Romania, Ungaria si Ucraina participa la Satu Mare la o prima sesiune de formare in domeniul tehnicilor specifice terapiilor expresive.

 

Aceasta actiune se desfasoara in cadrul proiectului transfrontalier “Pod Cultural Transfrontalier pentru Incluziune Sociala” - HUSKROUA/1101/082 implementat in perioada 01.08.2013 – 31.07.2014 de catre Centrul de Resurse CREST in parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Educatie, Dezvoltare Durabila si Incluziune Sociala CREDDIS , Asociatia Stea si Fundatia Down Carei România , Asociatia ÉFOÉSZ din judetul Szabolcs-Szatmár-Bereg Ungaria si Organizatia Civila pentru Dezvoltarea Turismului Rural si Agroturism “In the Transcarpathian Valleys and Mountains” Ucraina .

 

Cursul intitulat “Folosirea de tehnici de terapii expresive in cadrul programelor de dezvoltare personala construite pentru copii si tineri aflati in dificultate” are ca scop dezvoltarea competentelor celor 14 participanti asistenti sociali, educatori, pedagogi, profesori, instructori de a utiliza tehnici expresive ca instrumente terapeutice si educationale in munca cu copii si tineri aflati in dificultate.

 

Formarea are un caracter inovativ, fiind sustinuta de catre formatori din cadrul Asociatiei de Terapie prin Joc si Dramaterapie din Romania, care indruma participantii in :

-          Accesarea si activarea resurselor creative;

-          Achizitionarea de informatii specifice abordarii dramaterapeutice cu privire la modalitati de lucru cu copiii si tinerii;

-          Achizitionarea de tehnici creative de lucru pentru sprijinirea dezvoltarii personale a copiilor si tinerilor.

 

In perioada 4 - 8 noiembrie va avea loc tot la Satu Mare cea de-a doua sesiune a acestui curs, dupa care participantii vor construi programe de dezvoltare personală utilizând tehnicile invatate.

 

Incepand de anul viitor, pe acestea le vor implementa în centrele de zi ale orgnizatiilor din care provin, bazându-se pe evaluarea nevoilor celor 50 de copii şi tineri beneficiari direcţi ai proiectului. În centrul acestor programe se va afla un proces de construire cu copii şi tineri a unor spectacole artistice bazate pe elemente de cultura, traditii si folclor din zona transfrontaliera.

 

In implementarea programelor de dezvoltare personala si construirea spectacolelor se vor folosi tehnici de tipul : jocuri de teatru, creație scenariu, actorie, mișcare scenică, pantomima, coregrafie, creatie de decoruri și costume, desen, cusut, pictura, folk-art, artizanat, ceramică, etc.

 

De asemenea, programele vor include si alte tipuri de activitati educative si de consiliere pe diferite domenii, in functie de nevoile identificate ale copiilor si tinerilor educatie comportamentala, rezolvare de probleme, consiliere in domeniul sanatatii, etc precum si activitati de animatie socio-educativa si sport.

 

La finalul proiectului va avea loc o tabara si un festival international, in cadrul carora copiii si tinerii vor interactiona, dezvoltandu-si abilitatile de viata si vor prezenta spectacolele construite.

1620 vizite
Distribuie pe