Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Pensionarii de peste 70 de ani au gratuitate pe autobuse
Florin Răchitan  - Joi, 19 Decembrie 2013

Consiliul Local Satu Mare a aprobat în şedinţa de joi proiectul de hotărâre prin care se asigură abonamente gratuite de călătorie pe toate liniile Transurban pentru pensionarii care au depăşit vârsta de 70 de ani.

Grupul UDMR a ridicat obiecţii, susţinând că această măsură nu a fost bine fundamentată din punct de vedere economic, deoarece nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor care vor beneficia de facilitate şi, prin urmare, nu se pot estima costurile pe care le presupune aceasta.

Liderul de grup Maskulik Csaba şi-a exprimat chiar temerea că o asemenea măsură ar putea duce la falimentarea Transurban.

În replică, viceprimarul Marcela Papici i-a explicat că nu se pune problema falimentării, în condiţiile în care Transurban este subvenţionat de la bugetul municipiului Satu Mare, iar soluţia în acest caz este compensarea cheltuielilor suplimentare pe care le presupune introducerea acestei noi facilităţi prin reducerea sumelor alocate pentru cheltuieli materiale.

Această strategie are legătură şi cu „marea curăţenie” anunţată de primarul Dorel Coica la Transurban, reducerea cheltuielilor materiale fiind posibilă, de exemplu, prin limitarea furturilor de motorină cu complicitatea unora dintre şoferii de la societatea de transport public.

Până la urmă, cu abţinerea consilierilor UDMR, proiectul a fost aprobat datorită votului majoritar al USL, iar gratuitatea transportului public pentru pensionarii în vârstă de peste 70 de ani va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2014.

843 vizite
Distribuie pe