Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
S-au plantat puieți în curtea Casei de tip familial „Ștefania” din Oar
APM Satu Mare  - Luni, 17 Martie 2014

În cadrul Campaniei de plantare de puieți pentru primăvara anului 2014, inițiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Direcția Silvică Satu Mare, luni, s-a desfășurat, în localitatea Oar, în curtea Casei de tip familial ”Ștefania” acțiunea de plantare a 26 puieți mesteceni și amenajarea a 16 butuci din lemn prin care s-a realizat o primă oază de verdeață și liniște pentru copiii din Oar.

 

Acțiunea de plantare a fost deschisă de Elisabeta Bekessy - director executiv APM Satu Mare care a prezentat scopul acțiunii de plantare și importanța evenimentului ecologic ”Luna Pădurii”.

 

Înainte  de a trece la acțiunea de plantare la care au participat alături de reprezentanții APM Satu Mare,  reprezentanți ai Primăriei Vetiș,  ai Consiliului Județean Satu Mare și cei 11 copii și cadrele de la Casa de tip familial ”Ștefania,  reprezentantul Direcției Silvice i-a informat pe copii cum se poate realiza o plantare de calitate şi durabilă, precum și modalitatea de îngrijire a copacilor şi a spaţiilor verzi.

 

Copiii centrului familial au fost entuziasmați de acțiune, fiecare dorind să planteze cât mai mulți copăcei pe care ulterior să-i îngrijească.

În cea de a doua parte a acțiunii, s-a amenajat cu cei 16 butuci din lemn  o mică sală în aer liber  unde copii vor putea desfășura acțiuni instructiv educative în mediu natural şi vor cunoaşte beneficiile unui mediu curat. Pentru efortul depus, fiecare copil a primit fructe din partea organizatorilor.

1027 vizite
Distribuie pe